Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Липень » 7 » Готові замінити підлеглих на роботів третина роботодавців
00:05
Готові замінити підлеглих на роботів третина роботодавців



Третина роботодавців готові замінити підлеглих на роботів

Майже третина українських роботодавців погодилися б в майбутньому замінити працівників на роботів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів  директор з розвитку сайту пошуку роботи Work.ua Сергій Марченко.

"Є футуристичні прогнози про те, що через 20-30 років в розвинутих країнах половина людей уступить свої робочі місця роботам. Ми поставили нашим роботодавцям запитання: чи готові вони замінити своїх працівників роботами при однаковій вартості та продуктивності праці. 53%  відповіли, що все ж таки візьмуть на роботу людину, але більше чверті роботодавців - 28% опитаних - сказали, що придбають робота. Для нього не потрібно мати HR-менеджера або happy-менеджера", - розповів Марченко.

Відповідно до таких прогнозів та зважаючи на розвиток технологій, у світі змінюються і освітні тенденції, і вибір студентами тієї чи іншої спеціальності. Орієнтація відбувається зокрема на ті професії, які створюють технології у сфері бізнесу, сільського господарства, медицини тощо.

Так, згідно з порівняльним дослідженням Work.ua щодо тенденцій в освіті в Україні та у Великій Британії, найбільшими попитом у Британії в період з 2012 по 2015 роки користувалися комп'ютерні науки (зараховано до навчання в цей період - 13,8% студентів) , біологічні науки (13,5%), сільське господарство (13,2%), та архітектура і будівництво (10,3%). Найменш затребуваними у Британії  стали історія, філософія, філологічні та педагогічні спеціальності.

За словами Марченка, в Україні IT-спеціальності та аграрні спеціальності також користуються попитом. В той же час, за його словами, з 2012 року жодна спеціальність не показала позитивної динаміки. Цей спад, зумовлено, зокрема і демографічними показниками. Так у 2015-2016 роках кількість вступників до ВНЗ в Україні зменшилася на 27% порівняно з 2012 роком. Критичний спад у кількості вступників до вишів відбувся у 2014 році, коли до вишів прийшло покоління, народжене в 1996-1997 роках.

Так, у період 2012-2015 рр. тих, хто вступив на комп'ютерні науки, поменшало на 6%, студентів, які  обрали сільськогосподарський напрямок - стало менше на 12,8%. Студентів, які здобувають освіту за педагогічними спеціальностями, стало менше на 14,3%.

"Педагоги в Україні користуються попитом", - висловив таку думку Сергій Марченко.

На такі спеціальності у вишах, як менеджмент та адміністрування попит впав на 39,1%, гуманітарні та економічні науки - по 33%. Популярність правової освіти знизилася на 19,5% - настільки поменшало студентів на юридичних факультетах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 897 | Дата публікації: 07-07-2017 | Додав: adminA | Теги: роботи, третина роботодавців, підлеглі, заміна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]