Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 13 » «Гормон обіймів» як сексуальний стимулятор
21:16
«Гормон обіймів» як сексуальний стимулятор




Протягом майже двох десятків років відомий препарат Віагра і його аналоги з більшим чи меншим успіхом вирішували проблему еректильної дисфункції у чоловіків. Однак останнє відкриття вчених з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США), пов'язане з гормоном окситоцином, вразило навіть творців знаменитого препарату.

«Гормон обіймів» як сексуальний стимулятор?

Окситоцин давно відомий як жіночий гормон, що володіє рододопоміжної функцією. У 80-х роках минулого століття вчені виявили, що він також сприяє виникненню довіри та емоційного взаємозв'язку між партнерами при сексуальній близькості, і окситоцин отримав другу назву «гормону обіймів». Однак до теперішнього часу учені вивчали його вплив переважно на жіночий організм.

Американські дослідники зайнялися вивченням впливу окситоцину на організм чоловіків, використовуючи в експериментах окситоциновий носовий спрей. Чоловіки, які використовували спрей, проявляли більшу дружелюбність і чуйність по відношенню до друзів і колег. Але головне - у них помітно покращилася сексуальна функція, учасники дослідження відзначали підвищення лібідо і більш швидке і легке досягнення статевого збудження.

Не тільки для тіла, але і для душі?

Перевагою окситоцину, на думку вчених, є те, що він, на відміну від Віагри, не тільки покращує фізіологічні показники, але й призводить до виникнення емоційної близькості з партнером. Дружини чоловіків - учасників експерименту, були у вищій мірі задоволені змінами, які відбулися з їх чоловіками .

Зі слів професора Майка Уайлі, одного з творців легендарної Віагри, відкриття каліфорнійських вчених «володіє неймовірним потенціалом» при лікуванні сексуальної дисфункції у чоловіків.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2095 | Дата публікації: 13-09-2012 | Додав: adminA | Теги: «Гормон обіймів» як сексуальний сти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]