Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 11 » Гормон, який знижує ризик вікових захворювань у чоловіків, знайдено
10:06
Гормон, який знижує ризик вікових захворювань у чоловіків, знайдено


Британські вчені ідентифікували гормон, що дозволяє передбачити ризик розвитку вікових захворювань у молодих людей. Дослідження провели у Ноттінгемському університеті.

Команда проаналізувала зразки крові 3000 чоловіків із восьми регіонів на півночі, півдні, сході та заході Європи. Інсуліноподібного пептидного гормону надали назву INSL3. Він виробляється в організмі чоловіків у період раннього статевого дозрівання. Його виробляють ті ж клітини, що продукують тестостерон.

Але, на відміну від тестостерону, рівень INSL3 не вагається, а залишається постійним протягом усього життя людини. Він лише трохи знижується до старості.

Дослідження показало, що рівень INSL3 корелює з цілим рядом вікових захворювань, таких як слабкість кісток, сексуальна дисфункція, діабет та серцево-судинні захворювання. Чим вище вміст гормону, тим краще людина захищена від хвороб.

Вчені відзначили, що серед добровольців спостерігалися великі відмінності у концентрації INSL3 у крові. Так, у різних індивідуумів показники могли різнитися вдесятеро.

Фахівці зробили висновок, що люди, які мають високий рівень INSL3 в молодості, найімовірніше, збережуть його і в зрілі роки. У такій групі ризик вікових захворювань знижено. Але чоловіки з спочатку низькою кількістю INSL3 в старості виявляться більш схильними до різних хвороб.

"Відкриття вказує на захоплюючі можливості для прогнозування вікових захворювань і пошуку способів запобігання цим захворюванням за допомогою ранньої профілактики", — говорить текст наукової роботи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 108 | Дата публікації: 11-07-2023 | Додав: admin | Теги: гормон, захворювання, чоловік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]