Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 04-05-2024
Головна » 2024 » Лютий » 16 » ГМО-поросят, органи яких придатні для трансплантації людині, у Японії вивели
20:33
ГМО-поросят, органи яких придатні для трансплантації людині, у Японії вивели


Японська компанія PorMedTec заявила, що вперше вивела трьох генномодифікованих поросят, органи яких будуть придатні для трансплантації людині.

Вони матимуть менший ризик імунного відторгнення, а це відкриває шлях для майбутніх міжвидових трансплантацій.

Команда, у складі якої є члени американської біотехнологічної компанії eGenesis, вивела свиней, використовуючи клітини, що у вересні надала їм американська компанія. Вони перенесли їхні ядра в яйцеклітини, створивши генетично модифіковані ембріони. Потім їх імплантували в матку сурогатної матері-свині, щоб отримати клонованих поросят.

У лютому троє клонованих свиней з’явились на світ шляхом кесаревого розтину. Вони мають 10 різних модифікованих генів, які запобігатимуть відторгненню органа, якщо у майбутньому їх пересадять людині.

    “На реалізацію ксенотрансплантації довго чекали в Японії, але вона залишалася на стадії фундаментальних досліджень, оскільки свині, які могли б витримати клінічне випробування, були лише на стадії розробки”, – йдеться в заяві PorMedTec.

Коли свині підростуть, їх передадуть науковим установам Японії, щоб дослідити, чи можна трансплантувати їхні органи іншим тваринам, наприклад, мавпам.

Науковці сподіваються, що пересадка клітин і органів від тварини до людини (ксенотрансплантація) допоможе вирішити проблему нестачі донорів органів у світі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 48 | Дата публікації: 16-02-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]