Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Лютий » 4 » Галактику-двійника Чумацького шляху знайшов у сузір'ї Кита телескоп NASA. ВІДЕО
20:19
Галактику-двійника Чумацького шляху знайшов у сузір'ї Кита телескоп NASA. ВІДЕО



У п'ятницю, 3 лютого, телескоп "Хаббл" передав на Землю сенсаційні знімки. Надприродний двійник нашої власної галактики Чумацький Шлях вразив вчених. На дивовижному знімку зображена галактика NGC 1073, спіральна, як наш Чумацький Шлях. Вона знаходиться в 55 мільйонах світлових років від Землі в сузір'ї Кита, повідомляє infuture.ru.

Дивлячись на космічне диво, схоже на нашу галактику, астрономи сподіваються дізнатися більше про Чумацький Шлях. Перемичка, що складається зі щільних ліній зірок у центрах галактик, утворюється під дією гравітаційних хвиль, які виштовхують газ, забезпечуючи зірки матеріалом для росту, пояснюють дослідники місії Хаббла.

За їх словами, цей приплив газу може нагодувати голодні гігантські чорні діри, які мешкають в центрі більшості таких галактик. "Нова фотографія галактики NGC 1073 - це більше, ніж просто карколомне дзеркальне відображення нашого Чумацького Шляху", - наголошують експерти.

Зображення з "Хаббла" також показує, дивну, грубо кільцеву структуру навколо галактики, яка є результатом останніх зореутворення.

Яскраве джерело рентгенівського випромінювання, відоме як IXO 5, знаходиться всередині кільця, і, швидше за все, подвійної системи, що містить зірки і чорні дірки, замкнені на орбіті навколо одна одної.

У верхній частині зображення кілька об'єктів з червонуватим відтінком, кожен з яких є далекою галактикою, розташованої далеко за межами NGC 1073, говорять дослідники.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 2127 | Дата публікації: 04-02-2012 | Додав: admin | Теги: телескоп NASA, сузір'я Кита, Чумацький шлях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]