Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2013 » Липень » 18 » Формула щастя
22:19
Формула щастя



Науковці вивели формулу щастя

The Times of India написала про те, що фахівці з австралійського Університету Дікіна дійшли висновку, що для того, щоб бути щасливим, людині необхідні лише три речі, - передає Yтро.ru.

Психолог Роберт Камінс стверджує, що ні місце проживання, ні національність, ні наявність чи відсутність дітей не може перешкодити людському щастю, якщо дотримуватися цих трьох правил "золотого трикутника".

Одним із необхідних факторів таки є гроші. На думку професора, кількість грошей, необхідних для щастя, залежить від наявності дітей та місця проживання. Цифра, яку в підсумку дослідник вивів, сягає 100 тисяч доларів на рік.
 
Наступний елемент - наявність коханої людини. При цьому, як зазначають експерти, вдале особисте життя важливіше за гроші, тому що воно дає відчуття "тилу" і гараздів.

"Вам потрібна тільки одна людина, яка розділить з вами ваше життя, і це неймовірно важливо. Люди, у яких немає нікого, з ким би вони могли поділитися своїми проблемами, - дуже уразливі до труднощів, які у них виникають", - каже Каммінс.

Наступним складником щастя стала соціальна активність. Дослідники особливо вказують на важливість поєднання діяльності та соціальних контактів.
Прикметно, що здоров'я не є ключовим чинником щастя. Якщо у людини немає серйозних проблем зі здоров'ям, то навіть зайва вага не завадить їй бути щасливою. "Ми дуже уважно вивчили вплив маси тіла на показники настрою і щастя. І виявилося, що люди, у яких спостерігається перевищення ваги або ж невелике ожиріння, почуваються добре. Вони контролюють свій настрій", - зазначають дослідники.

Презентуючи результати дослідження науковому співтовариству, Камінс заявив, що лікарі у своїй практиці повинні більше думати про щастя пацієнта загалом, а не зосереджуватися лише на його проблемах із тиском або холестерином.

Раніше журнал Forbes опублікував результати опитувань компанії Gallup, згідно з якими найщасливішою країною у світі є Данія. За нею йдуть відповідно Фінляндія, Норвегія і Швеція з Нідерландами. Останнє, 155-те місце - у Того. США посіли 14-те місце, Великобританія - 17-те. Найкращий результат з-поміж країн СНД - у Туркменістану, який ділить 18-те місце з Мексикою.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1612 | Дата публікації: 18-07-2013 | Додав: adminA | Теги: Формула щастя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]