Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 1 » Евтаназія на дому
18:01
Евтаназія на дому



У Нідерландах відтепер можна викликати спеціальну команду на чолі з професійним лікарем, яка буде робити евтаназію вдома, повідомляють місцеві ЗМІ.

Клініка, що займається виконанням прохань безнадійно хворих пацієнтів про евтаназію, сформувала шість спеціальних команд, які будуть робити евтаназію на дому, передає "Інтерфакс-Україна".

Послугами цієї клініки будуть користуватися хворі, лікарі яких відмовилися позбавити життя своїх пацієнтів.

"З четверга у нас працюють мобільні команди, у яких можуть зареєструватися люди, які вважають, що вони підходять під критерії пацієнтів, що мають право на евтаназію", - заявила представник товариства "Право вмирати" Вальбурга де Йонг.

Однак багато фахівців вже висловили протест проти цього нововведення. На їхню думку, тільки персональний лікар може точно визначити, чи має сенс проводити евтаназію чи ж треба спробувати вилікувати пацієнта.

У 2002 році Нідерланди стали першою країною, що легалізувала евтаназію. Відтоді щороку понад 3 тис осіб користаються цим правом.

Зазначимо, у травні 2011 року мешканці швейцарського кантону Цюрих проголосували за легалізацію евтаназії для невиліковно хворих - не тільки громадян Швейцарії, а й туристів, які приїжджають в країну.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1877 | Дата публікації: 01-03-2012 | Додав: adminA | Теги: Евтаназія на дому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]