Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2019 » Грудень » 27 » Електростанції на базі сонячних панелей: що варто знати
12:14
Електростанції на базі сонячних панелей: що варто знати


 

Активне використання електростанцій на базі сонячних панелей пояснюється наступним. По-перше, використовується енергія поновлюваних джерел, технологія виробництва електроенергії екологічно чиста і безпечна для здоров'я людей і навколишнього середовища. По-друге, дані установки здатні забезпечити енергією всі прилади в будинку. По-третє, для заміських будинків, приватних будівель, що розташовані далеко від центральної електромагістралі це найвигідніший варіант водо- і теплопостачання. Замовити ж технології та обладнання для відновлюваної енергетики в Україні кожен може відвідавши спеціалізований сайт https://www.atmosfera.ua/uk/.

Завдяки розвитку альтернативної енергетики сонячні панелі стали сьогодні доступний кожному. Для їх розміщення не потрібно спеціально виділяти вільну територію, адже їх можна встановити на даху свого будинку. У порівнянні з іншими видами електростанцій вони не потребують спеціального догляду. Досить їх періодично очищати від пилу.

Комплектація сонячних електростанцій:

  • Сонячні панелі. Устаткування перетворює сонячну радіацію в електричну енергію і доставляє її до основних побутових приладів. Бувають резервними, мережевими і автономними. Вибір того чи іншого виду залежить від потреб житлового будинку в енергетичній потужності.
  • Акумуляторні батареї. Пристрій для накопичення енергетичної потужності, яку можна використовувати в менш сонячні дні.
  • Зарядний пристрій для акумуляторів. Для підтримки АКБ в постійно робочому стані
  • Інвертор напруги (працює від 220В).

Як працює сонячна електростанція

Для максимальної ефективності сонячних модулів необхідно, щоб панелі постійно перебували під прямими сонячними променями. Дерева, висотні будинки не повинні затінювати їх. Багато хто задає питання, чи буде функціонувати панель в похмуру погоду? Звичайно, в короткий сонячний день або хмарну погоду електростанція буде працювати, однак з меншою потужністю. Домовласник не відчує незручностей, так як панель буде видавати електроенергію, накопичену в акумуляторах.

Дані установки можна експлуатувати тривалий термін, власник такої електростанцією може найближчі 25 років бути незалежними і не хвилюватися за підвищення тарифів. Недорога сонячна електростанція 10 кВт може використовуватися як для побутових цілей, так і в виробничих потребах. Сонячні панелі такої потужності виробляють 12 МВт/г за рік. Влітку середнє вироблення 1500 Квт/г, взимку — 700 кВт/год. Найбільша продуктивність тоді, коли модулі спрямовані в південну сторону і мають нахил 40-50°.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 564 | Дата публікації: 27-12-2019 | Додав: admin | Теги: сонячна, електростанція, панель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]