Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 20 » Єгипет: вічна краса чарівної країни
16:23
Єгипет: вічна краса чарівної країни


Єгипет: вічна краса чарівної країни

Єгипет — популярний туристичний напрямок серед українців і це цілком зрозуміло. Адже це хороший шанс потрапити в казкове літо навіть серед холодної зими. Достатньо перейти за посиланням https://www.poihaluznamu.com/cat-yegypet на сайт мережі туристичних агенцій "Поїхали з нами" і обрати відповідний гарячий тур за досить доступною ціною. Тут вам запропонують казковий відпочинок на таких морських курортах:

  • Марса Алам;
  • Хургада;
  • Шар-ель-Шейх.

єгипет туризм

Великою перевагою таких турів є те, що виліт здійснюється напряму зі Львова. Проте ми радимо також пам'ятати, що Єгипет — це не лише море, але і безліч інших цікавих пам'яток, які варто побачити, потрапивши в цю країну. В сьогоднішній статті ми детальніше про них і поговоримо.

Що варто подивитися в Єгипті, окрім моря

Абу-Сімбел – найвражаючий храмовий комплекс у всьому Єгипті. Цей храм Рамзес наказав звести на честь великої перемоги над хетами. Саме тут розташовувалися величезні статуї-колоси, одна з яких зображала самого фараона, який загадково посміхаючись дивиться на пустелю. Обличчя Сфінкса, за переказами, схоже на обличчя Хефрена і вирубаний Сфінкс із цільної скелі за часів його правління, коли будувалася одна з пірамід Гізи. На жаль, обличчя суттєво зіпсоване під час давніх воєн та за часів завоювань Наполеона, але від цього Сфінкс не став менш популярною візитівкою Єгипту.

Піраміди Гізи - найвідоміша трійка найбільших єгипетських пірамід, де знайшли вічний притулок три великі фараони Єгипту. Композицію завершують дрібні піраміди дружин фараонів та великих чиновників – ключових персон того часу.

єгипет туризм

А ось любителі східних базарів не пройдуть повз Хан-ель-Халілі – це найбільший ремісничий базар на всьому Сході.

Луксор - тут колись була столиця, та сама, яку греки називали Фівами. У світі немає іншого місця, де було б зосереджено таку кількість стародавніх палаців. Звичайно, мало що збереглося в первозданному вигляді, але навіть руїни варті уваги - на їхньому тлі виходять чудові фотографії, а кожен камінь просто дихає старовиною.

Катакомби Ком аш-Шавкафа, збудовані в I-II столітті. Це не просто катакомби, а відомі давні поховання. Вони спускаються вниз на глибину трьох поверхів. Але сьогодні два нижні затоплені водою.

Ще один відомий некрополь - Долина мумій. Він був виявлений досить недавно (в 1997 році) в оазі Бахарія. Тут було знайдено 11 мумій, які непогано збереглися, попри те що їхній вік понад 1800 років.

Гора Сінай. Біблійна легенда свідчить, що саме на цьому місці Бог дарував Мойсею кам'яні скрижалі, де було написано 10 заповідей. Неподалік вершини зведена каплиця монастиря Святої Катерини. Обов'язково завітайте і на це святе місце.

єгипет туризм

Каїрський музей - унікальні збори старовинних цінностей. Тисячі експонатів, вік яких обчислюється тисячоліттями.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 253 | Дата публікації: 20-01-2022 | Додав: admin | Теги: туризм, Єгипет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]