Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2022 » Травень » 13 » Довголіття - названі його секрети
19:15
Довголіття - названі його секрети


Насправді у питанні довгожительства значну роль грає робота кишечника. Якщо точніше, то мікробіота, тобто бактерії, мікроби, віруси, що живуть у кишечнику.

Дослідження показують, що старші люди, у яких мікробіота кишечника відрізняється різноманітністю, живуть довше за інших. При цьому доказів прямого зв'язку між цими явищами ще немає, проте відомо, що здорова мікробіома забезпечує низький рівень холестерину та велику кількість корисних речовин у крові. А ці фактори точно сприяють збільшенню тривалості життя.

Ключове правило для забезпечення різноманітності мікробіоти – правильне харчування. Найкраще їсти більше фруктів, бобових, овочів, цільнозернових. А ось солодкої, жирної їжі та оброблених продуктів краще вживати менше.

Також фахівці припускають, що рух (і фізичні вправи) здатні змінювати швидкість прохідності кишечника, знижувати запалення в кишечнику, впливати на апетит, спосіб обробки продуктів.

Наукові дослідження демонструють позитивний вплив на мікробіоту кишечника домашніх тварин. Так, у дітей, що живуть в одному будинку з собакою, мікробіота стає різноманітнішою, знижується ймовірність алергічних реакцій.

Ще один варіант – пробіотики. Вони корисні для мікробіоти кишечника і містяться в йогурті, кефірі, квашеній капусті.

А от куріння робить мікробіоту менш різноманітною. Та й загалом негативно впливає на організм.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 256 | Дата публікації: 13-05-2022 | Додав: adminA | Теги: довголіття, його секрети | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]