Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Вересень » 6 » Допоможуть впоратись з безсонням: ці поради
00:17
Допоможуть впоратись з безсонням: ці поради


безсоння Безсоння може серйозно погіршувати якість життя. Варто дотримуватись кількох порад спеціалістів.

1. Знайдіть час для релаксації перед сном

Спробуйте розслабитися як мінімум за 30 хвилин до того, як лягти спати. Ви можете послухати заспокійливу музику або аудіокнигу, прийняти теплу ванну або почитати.

2. Встановіть комендантську годину з кофеїном

Якщо ви хочете по-справжньому добре виспатися, вам доведеться скоротити споживання кофеїну. Постарайтеся не пити кофеїн за три години до сну.

3. Більше ніякої прокрутки

Екрани випромінюють синє світло, яке пригнічує мелатонін — важливий гормон для контролю сну. Для досягнення найкращих результатів прибирайте екрани за дві години до сну, але якщо це звучить для вас занадто вікторіанської, навіть півгодини перед сном уникайте екрану, це допоможе заснути.

4. Темрява

Сон в повній темряві допоможе вам легше заснути, але залиште штори або закривайте щілину, щоб вранці було природне освітлення. Сонячне світло допоможе вам прокинутися, відчуваючи себе більш бадьорим і готовим до роботи.

5. Тримайтеся рутини

Може бути дійсно заманливо поспати у вихідні або лягати спати пізніше, ніж зазвичай, але розпорядок дня підтримує ваші біологічний годинник. Намагайтеся щодня вставати і лягати спати в один і той же час, інакше ви ризикуєте відчути себе розгубленим і байдужим.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 285 | Дата публікації: 06-09-2021 | Додав: admin | Теги: безсоння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]