Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 15 » До вивчення невпізнаних повітряних феноменів приєдналося NASA
14:33
До вивчення невпізнаних повітряних феноменів приєдналося NASA


У НАСА з’явиться група вчених, яка збиратиме інформацію про непізнані літаючі об’єкти і явища. Агентство обіцяє публікувати всі результати роботи, а не засекречувати їх.

НАСА оголосило про створення дослідницької групи, що займається дослідженнями НЛО і НЛЯ (непізнані літаючі явища). Починаючи з осені 2022 року, вчені повинні будуть визначати, які дані про ці явища вже існують, як краще збирати дані надалі, і розробити методи вивчення природи НЛО як в наукових цілях, так і в цілях аерокосмічної оборони. Групу очолить астрофізик Девід Спергел, президент Фонду Саймонса в Нью-Йорку, а також Деніел Еванс, помічник заступника адміністратора з досліджень в управлінні наукових місій НАСА.

 “Протягом десятиліть НАСА відгукувалося на виклики, де потрібно було вирішити найскладніші наукові загадки, — зазначив Еванс під час прес-конференції. – Я хочу підкреслити, що НАСА займає унікальне положення для вирішення проблеми НЛО, тому що хто, крім нас, може використовувати міць даних і науки, щоб подивитися на те, що відбувається в небі?»

Це не перша програма, присвячена дослідженню НЛО. У період з 1952 по 1969 рік ВПС США (USAF) вивчали їх в рамках проекту «Блакитна книга». У 2017 році газета The New York Times розкрила таємну програму Пентагону з дослідження непізнаних об’єктів під назвою Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), яка завершилася у 2012 році через відсутність фінансування. Згодом Міністерство оборони (DoD) сформувало цільову групу з непізнаних повітряних явищ (Unidentified Aerial Phenomena Task Force, UAPTF), що займається розслідуванням повідомлень про НЛО, і її наступника — групу синхронізації ідентифікації та управління повітряними об’єктами (AOIMSG).

НАСА також вже відкрито заявило, що вони, швидше за все, не є інопланетними космічними апаратами. “Немає ніяких доказів того, що НЛО мають позаземне походження», — йдеться в прес-релізі агентства.

 “Частина завдання в НАСА, поставленого перед нами Конгресом, полягає не тільки в проведенні фундаментальних досліджень в небі, але і в пошуку життя в інших місцях, — сказав Томас Зурбухен, заступник Адміністратора НАСА з науки. – Саме тому ми створили програми астробіології з багатьох дисциплін в цій великій області». Зурбухен також визнав, що НАСА тепер вивчає «невідомі сигнали».

Але в цьому дослідженні НАСА не буде прагнути пояснити походження об’єктів. Це, скоріше, місія зі збору інформації, результати якої будуть доступні публічно.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини про НЛО | Переглядів: 333 | Дата публікації: 15-06-2022 | Додав: adminA | Теги: вивчення невпізнаних повітряних фен, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]