Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2020 » Вересень » 5 » До 100 мегабіт в секунду SpaceX розігнала інтернет
14:41
До 100 мегабіт в секунду SpaceX розігнала інтернет


SpaceX розігнала інтернет до 100 мегабіт в секунду

Система супутникового інтернету Starlink від американської компанії SpaceX продемонструвала швидкість скачування на рівні 100 мегабіт в секунду.

За словами представника SpaceX який займається тестуванням призначених для користувача терміналів Starlink, мережа забезпечує найкоротший пінг (час реакції на запит), який дозволяє грати в онлайн-ігри і завантажувати відразу кілька роликів в HD-форматі. У тестуванні мережі брали участь бета-користувачі, які залишили заявку на сайті Starlink. В даний час проходить тестування міжсупутникового з’єднання між космічними апаратами Starlink.

В результаті випробувань парою супутників за допомогою лазерного зв’язку було передано близько 100 гігабайт даних між собою. У SpaceX стверджують, що повномасштабне використання даної технології зробить Starlink одним з найшвидших варіантів передачі даних по всьому світу, що має зацікавити і Міністерство оборони США з подальшим інвестуванням в Starlink для використання системи в якості зв’язку з винищувачами ВПС США.

Першу публічну версію мережі SpaceX планує розгорнути вже в поточному році. Розкриття швидкості супутникового інтернету відбулося на тлі боротьби SpaceX за отримання від Федеральної комісії зі зв’язку США підтримки до 16 мільярдів доларів протягом 10 років на оснащення Інтернетом сільських територій країни. Згідно з вимогами регулятора, швидкість скачування при цьому повинна становити не менше 25 мегабіт в секунду, а пінг не повинен перевищувати 100 мілісекунд.

У серпні більше десяти бета-користувачів Інтернету Starlink американської компанії SpaceX розкрили швидкості системи: згідно тесту Speedtest від Ookla, швидкість скачування склала 11-60 мегабіт в секунду, завантаження — 5-18 мегабіт в секунду. При цьому час затримки сигналу склало 31-94 мілісекунди, а у деяких користувачів — 20-21 мілісекунду. В даний час на навколоземній орбіті знаходиться понад 700 космічних апаратів системи Starlink, всього планується розміщення 12 тисяч таких супутників.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 392 | Дата публікації: 05-09-2020 | Додав: adminA | Теги: SpaceX, Інтернет, 100 мегабіт в секунду | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]