Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 5 » Для завершення будівництва космічної лабораторії Китай відправив місію
14:35
Для завершення будівництва космічної лабораторії Китай відправив місію


Китай запустив пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-14", відправивши трьох космонавтів на космічну станцію для виконання шестимісячної місії.

Як зазначається, три космонавти співпрацюватимуть з командою наземних служб, щоб завершити складання та будівництво космічної станції «Тяньгун», перетворивши її з одномодульного комплексу на космічну лабораторію з трьома модулями – основним модулем «Тяньхе» та двома лабораторними модулями «Веньтянь» і «Ментянь».

Космічний корабель було запущено з космодрому Цзюцюань на північному заході Китаю за допомогою ракети-носія «Чанчжен-2F», повідомила Канцелярія програми пілотованої космонавтики Китаю (CMSА).

У координації з наземними службами екіпаж «Шеньчжоу-14» завершить завдання зі зближення, стикування та перестикування лабораторних модулів з основним модулем станції, сказав заступник директора CMSA Лінь Сіцян на пресконференції, що відбулася у суботу.

Основний модуль «Тяньхе» було відправлено у космос у квітні 2021 року, лабораторні модулі «Веньтянь» та «Ментянь» планується запустити на орбіту у липні та жовтні цього року відповідно.

Під час перебування на орбіті екіпаж «Шеньчжоу-14» стане свідком стикування вантажного корабля «Тяньчжоу-5» та пілотованого космічного корабля «Шеньчжоу-15» з основним модулем «Тяньхе».

Також на орбіті буде проведено ротацію трьох космонавтів з екіпажем «Шеньчжоу-15». При цьому протягом деякого часу два екіпажі працюватимуть на станції разом. За планом члени екіпажу «Шеньчжоу-14» повернуться на Землю у грудні цього року.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 234 | Дата публікації: 05-06-2022 | Додав: adminA | Теги: Місія, китай, будівництва космічної лабораторії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]