Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Червень » 23 » Для вивчення космосу Китай запустив науковий супутник "Тяньсін-1"
13:14
Для вивчення космосу Китай запустив науковий супутник "Тяньсін-1"


Стало відомо, що Китай провів черговий космічний пуск, в рамках якого за допомогою ракети-носія "Куайчжоу-1" на орбіту було виведено експериментальний супутник "Тяньсін-1". Повідомлення про це з’явилось на сайті Центрального телебачення Китаю (CCTV).

Згідно з наявними даними, ракета Куайчжоу-1 стартувала з майданчика космодрому Цзюцюань, розташованого на території автономного району Внутрішня Монголія, 22 червня о 10:08 за місцевим часом. Носій упорався з доставкою корисного навантаження на задану орбіту. Супутник використовуватиметься для проведення різних експериментів, пов’язаних із вивченням космічного середовища.

Раніше повідомлялося про плани Китаю здійснити доставку на Землю марсіанського ґрунту на два роки швидше, ніж це передбачено у рамках місії Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США.

Згідно з наявними даними, початок реалізації цієї місії Китай запланував на 2028 рік, тоді як зразки марсіанського ґрунту мають бути доставлені на Землю у 2031 році.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 224 | Дата публікації: 23-06-2022 | Додав: adminA | Теги: вивчення космосу, китай, науковий супутник “Тяньсін-1” | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]