Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 27 » Для випробувань мозкових чипів на людях Neuralink Ілона Маска шукає партнерів
16:02
Для випробувань мозкових чипів на людях Neuralink Ілона Маска шукає партнерів


Компанія найбагатшої людини на планеті Ілона Маска Neuralink шукає у США нейрохірургічні центри для випробування своїх мозкових чипів на людях.

Neuralink хоче почати випробування чипів на людях

Компанія готується випробувати свої пристрої на людях, як тільки регулятор США дозволять це.

Neuralink вже звернуся до одного з найбільших центрів нейрохірургії США як до потенційного партнера з клінічних випробувань. Neuralink спілкувався з Неврологічним інститутом Барроу, організацією з лікування та дослідження неврологічних захворювань у Феніксі, штат Арізона, проте переговори можуть не закінчитися партнерством.

У чому проблема Neuralink

Neuralink розробляє мозкові імплантати з 2016 року, сподіваючись, що в кінцевому підсумку вони стануть ліками від важких станів, таких як параліч і сліпота. Проте на почаnку 2022 року Управління з контролю за продуктами й ліками США відхилило його заявку на перехід до випробувань на людях, посилаючись на серйозні проблеми з безпекою.

З того часу компанія працює над вирішенням цих проблем. Поки неясно, коли та чи взагалі це буде успішним.

Маск хоче зробити свої мозкові чипи рийнятним для широких верств населення. Мільярдер, генеральний директор Tesla Inc і власник Twitter раніше заявив, що мозкові імплантати Neuralink стануть такими ж повсюдними, як операція з покращення зору Lasik.

Імплантат Neuralink — це пристрій мозкового комп’ютерного інтерфейсу (МКІ), який використовує електроди, які проникають у мозок або перебувають на його поверхні для забезпечення прямого зв’язку з комп’ютерами.

Поки що жодна компанія не отримала схвалення США для виведення на ринок імплантату МКІ.

Neuralink підозрюють в жорстокому поводженні з тваринами

Минулого року генеральний інспектор Міністерства сільського господарства США почав вивчати потенційні порушення правил поводження з тваринами у Neuralink. Нинішні та колишні співробітники висловили стурбованість щодо поспішних експериментів компанії на тваринах, які призвели до марних страждань і смертей.

Міністерство транспорту США заявило, що розслідує потенційне неправильне поводження з небезпечними патогенами під час партнерства компанії з Каліфорнійським університетом у Девісі у випробуваннях на тваринах у період з 2018 по 2020 рік.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 136 | Дата публікації: 27-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]