Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2022 » Листопад » 4 » Для військових розроблено перший безпілотний вертоліт
13:19
Для військових розроблено перший безпілотний вертоліт


Компанія Titra розробляє перший у Туреччині безпілотний гелікоптер під назвою Alpin. Titra обіцяє щорічно збирати по 10 гелікоптерів Alpin на додаток до 250 дронів-камікадзе, які вже виробляє на своїх заводах. Уряд Туреччини вніс проєкт до списку пріоритетних інвестицій, а це означає, що компанія отримає державні субсидії.

Один із чиновників повідомив ЗМІ, що держава почне купувати безпілотники після успішного завершення польових випробувань, сподіваючись експортувати нову техніку в інші країни.

Дизайн Alpin заснований на пілотованому італійському надлегкому гелікоптері Heli-Sport CH-7. Безпілотник має довжину 7 м, ширину 1,5 м, висоту 2,35 м і діаметр несучого гвинта 6,28 м.

Двигун Rotax 914 UL потужністю 115 кінських сил дозволяє розвивати швидкість до 160 км/год і підійматися на висоту до 5 км. Водночас максимальна дальність польоту становить 840 км, а тривалість — 7 год без нічого або 2 год з повним навантаженням.

Апарат важить лише 340 кг, тому його можна перевозити на вантажних автомобілях. Сам вертоліт може підіймати 200 кг корисного навантаження (включаючи паливо) і нести одночасно кілька модулів, наприклад гіперспектральні радари з синтезованою апертурою, електронно-оптичні або інфрачервоні камери.

Широкополосний супутниковий канал зв’язку дозволяє передавати інформацію операторам у режимі реального часу та працювати навіть у віддалених районах. Розробники оснастили Alpin системою автопілота, яка забезпечує автоматичні зліт та посадку з поворотами. Його пропонують використовувати для військових та цивільних цілей, також у рятувальних операціях.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 172 | Дата публікації: 04-11-2022 | Додав: adminA | Теги: перший безпілотний вертоліт, військові | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]