Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 19 » Для щитовидної залози шкідливі ці продукти: список
00:14
Для щитовидної залози шкідливі ці продукти: список


білокачанна кольорова капуста Щитовидна залоза, розташована на шиї, відповідає за підтримання нормального обміну речовин у людини. Цей важливий орган ендокринної системи виробляє гормони, які регулюють безліч процесів в організмі

Коли щитовидна залоза не виробляє достатню кількість гормону тироксину розвивається гіпотиреоз. Симптоми цієї хвороби в тому числі включають втому, збільшення ваги, появу почуття депресії, повільність у рухах і мисленні, м’язові болі, суху шкіру і ламке волосся. Деякі продукти спільно з прийомом ліків можуть полегшити ознаки захворювання, але є й ті, які негативно позначаться на здоров’ї органу.

Соя в будь-якому вигляді

Дослідження показали, що соя, яка містить фітоестрогени, порушує роботу щитовидної залози. Японські лікарі помітили, що у 72-річної жінки, яка протягом півроку вживала лікарський препарат на основі сої, розвинувся важкий гіпотиреоз. Припинивши прийом ліків, її стан покращився. Тому при захворюваннях залози лікарі рекомендують виключити з раціону соєве молоко, соєвий соус, тофу, едамаме і місо.

Продукти, що містять глютен

Вчені з Медичного університету Сілезії в Польщі вважають, що аутоімунне захворювання щитовидної залози часто супроводжується глютеновою хворобою (целіакія). Зв’язок між цими захворюваннями останнім часом активно обговорюється в медичному співтоваристві. Лікарі вважають, що виключення глютену може поліпшити функцію органу, відповідального за обмін речовин.

Ця речовина міститься в хлібі, макаронах, пластівцях, печиві і крекерах, тортах і випічці, в пирогах і різних соусах. У багатьох магазинах вже продаються продукти, на упаковках яких йдеться про відсутність глютену.

Продукти, що містять гойтрогени

До здорових продуктів з наявністю цієї речовини відносяться брюсельська капуста, броколі, білокачанна і кольорова капуста. Гойтрогени здатні пригнічувати функцію щитовидної залози. Тому ендокринологи і дієтологи радять обережніше підходити до дієти з вмістом цих корисних овочів. Експерти кажуть, що від різних видів капусти відмовлятися повністю не варто. Але вживання їх у великих кількостях може негативно вплинути на здоров’я щитовидної залози.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 379 | Дата публікації: 19-07-2021 | Додав: admin | Теги: Шкода, продукт, залоза, щитовидна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]