Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 11 » Для розмінування Чорного моря 3 країни НАТО планують створити спецпідрозділ
00:39
Для розмінування Чорного моря 3 країни НАТО планують створити спецпідрозділ


Щонайменше три члени НАТО – Туреччина, Румунія та Болгарія – обговорюють можливість створення спеціального морського підрозділу для очищення Чорного моря від російських мін. Поки що мова йде про територіальні води цих трьох країн; саме туди потрапляють російські міни. Про це пише інформаційне агентство Bloomberg.

Відомо, що три держави все ще займаються опрацюванням деталей. Джерела кажуть агентству, що про створення спецпідрозділу можуть оголосити вже наступного місяця.

Запланована ініціатива не є операцією НАТО. Однак вона може стати першими об’єднаними зусиллями союзників у Чорному морі після початку війни російського терористичного режиму проти України. Сили планується зробити мирними та не задіювати у місіях бойові кораблі, а головна ціль – показати, що три країни в змозі самотужки ліквідувати у морі мінну загрозу.

Агентство відзначає, що в уряді Туреччини відмовилися від коментарів, а міністерства оборони Болгарії та Румунії не з першого разу зреагували на запит щодо коментарів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 85 | Дата публікації: 11-10-2023 | Додав: admin | Теги: розмінування, НАТО, Чорне море | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]