Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2016 » Червень » 4 » Для польотів до сусідніх зірок науковці створюють мініатюрні супутники
16:05
Для польотів до сусідніх зірок науковці створюють мініатюрні супутники


 

Команда американських дослідників веде розробку крихітних космічних супутників, які будуть здатні досягти найближчих до Сонячної системи зірок.

У комплекті з радіопередавачем, сонячними батареями та бортовим мінікомп'ютером, мікросупутники Sprites засновані на технології ще меншої версії супутників, відомих як ChipSat.

До кінця серпня, в рамках проекту KickSat-2 під керівництвом вчених з Корнельського університету в США, 100 супутників Sprites відправляться до Міжнародної космічної станції (МКС). Досягнувши пункту призначення, вони протестують свої апаратні навігаційні та комунікаційні системи.

Дослідники сподіваються, що нові супутники зможуть дістатися найближчого сусіда Сонячної системи – Альфи Центавра.

Використання ChipSat для подорожей до інших зоряних систем має безліч переваг. Маленька вага й невеликі розміри Sprites дадуть їм можливість досягти швидкостей, порівнянних зі швидкістю світла. Це також значно скоротить час, необхідний для дослідження всієї Сонячної системи.

Нова розробка надасть ефективну й дешеву альтернативу апаратам для вивчення глибокого космосу або найближчих планет.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1354 | Дата публікації: 04-06-2016 | Додав: adminA | Теги: польоти, сусідні зірки, Науковці, мініатюрні супутники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]