Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2014 » Березень » 1 » Для незрячих і глухих - підліткове ноу-хау
23:14
Для незрячих і глухих - підліткове ноу-хау



Підліткове ноу-хау для незрячих і глухих

У Барселоні троє п’ятнадцятирічних підлітків із наукового клубу, що працює при Інституті Аргентона, винайшли світлофор для людей із вадами слуху та зору. Щоб скористатися ноу-хау, потрібна палиця, якою зазвичай користуються сліпі люди.

Як пояснюють юні розробники, система доволі проста в експлуатації: для цього треба встановити семафор із сенсорною плитою, яку розміщають перед пішохідною доріжкою на тротуарі. Після того, як людина торкнеться палицею сенсорної поверхні, до світлофора надійде сигнал, що треба зупинити рух і увімкнути червоне світло для автівок. Потім після зупинки транспорту разом із зеленим світлом на світлофор надійде вібрація на палицю незрячої людини, сигналізуючи про те, що  дорогу можна переходити.

Ця розробка юних винахідників уже має престижні премії на конкурсах молодіжних досліджень. Адміністрація Інституту Аргентона запатентувала сенсорний світлофор і намагається допомогти втілити винахід у життя.

Керівник юних розробників вчений Іван Надаль вважає, що нова система більш ефективна, ніж світлофори, що видають звуки, оскільки сенсорні світлофори будуть корисні не тільки незрячим людям, але й тим, хто погано чує.





За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1493 | Дата публікації: 01-03-2014 | Додав: adminA | Теги: незрячих і глухих - підліткове ноу- | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]