Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Січень » 12 » Для майбутніх експедицій на Марсі знайшли джерело води
19:25
Для майбутніх експедицій на Марсі знайшли джерело води


 

 

Вчені виявили великі крижані відкладення на Марсі, розташовані практично біля поверхні планети, які можуть стати джерелом води для майбутніх людських місій.

Відповідне дослідження опубліковане в Science, повідомляє «Громадське».

У своїй роботі дослідники використовували зображення американського апарата Mars Reconnaissance Orbiter, який вивчав атмосферу і ландшафт Марса з 2006 року.

Вченим вже було відомо, що близько третини поверхні Марса має неглибоку підземну кригу, однак вважалося, що основні її скупчення знаходяться на полюсах планети. Нове дослідження показало, що крижані щити товщиною до 100 метрів є і в середніх широтах – до цього вважалося, що там лід зазвичай покритий пилом або реголітом.

Знайдений лід розташований на паралелях близько 55 градусів на північ і південь від екватора Марса. Глибина його залягання становить від одного до двох метрів.

Висновки вчених показали, що знайдений лід може бути більш доступним, ніж той, про який було відомо раніше. Воду, видобуту з цього льоду, можна буде використовувати для пиття або для потенційного перетворення в кисень.

«Ми виявили майже чистий водяний лід трохи нижче поверхні. Для його видобутку не потрібні високотехнологічні рішення. Ви можете піти з відром і лопатою і просто зібрати стільки води, скільки вам потрібно. І це набагато ближче до регіонів, де люди, ймовірно, приземляться, на відміну від полярних регіонів, які дуже негостинні», – заявив один зі співавторів дослідження.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1076 | Дата публікації: 12-01-2018 | Додав: adminA | Теги: джерело води, майбутні експедиції, марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]