Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2017 » Квітень » 30 » Для космічних польотів у NASA розробили "кольчугу"
19:01
Для космічних польотів у NASA розробили "кольчугу"


 

У NASA створили металеву тканину, використовуючи технологію чотиривимірного друку.

4D-«кольчугу» можна буде використовувати в космічних скафандрах, для будівництва тимчасового житла на інших планетах, а також в пристроях для захвату об’єктів або для ізоляції космічних апаратів, пише news.finance.ua.

У NASA розробили «кольчугу» для космічних польотів. Вона являє собою металеву тканину, яка створюється з допомогою 4D-друку. NASA називає це чотиривимірним друком, тому що з його допомогою можна управляти як формою матеріалу, так і його функціоналом.

Одна сторона «кольчуги» відображає світло, а інша — поглинає його, що дозволяє управляти теплообміном. Також матеріал може приймати різні форми. Але найцікавіше те, що такий матеріал можна буде перепрограмовувати.

У NASA впевнені, що 4D-«кольчугу» можна буде використовувати для створення космічних скафандрів, антен і розгорнутих пристроїв (наприклад, наметів в якості тимчасово житла на інших планетах), а також в пристроях для захвату об’єктів або для ізоляції космічних апаратів.

Науковці часто називають 4D-друком технологію, при якій об’єкт змінюється під впливом тепла.

Подібними розробками займаються, наприклад, дослідники з Технологічного інституту Джорджії, їхні колеги з Сінгапурського університету технологій та дизайну, університету Сіань Цзяотун в Китаї та інженери з Массачусетського технологічного інституту.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1150 | Дата публікації: 30-04-2017 | Додав: adminA | Теги: кольчуга, NASA, космічні польоти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]