Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Березень » 16 » Для колонізаторів Марса вчені спроектували будинок
17:58
Для колонізаторів Марса вчені спроектували будинок


 

Експерти Науково-дослідного центру NASA розробили проект будинку для майбутніх колонізаторів Марса. Він зможе захистити їх від агресивного навколишнього середовища.

Про це повідомляє сайт NASA. Будівля для астронавтів має бути стійкою до широкого діапазону температур на поверхні планети - від -140 до 20 градусів Цельсія. Також вона має захищати від космічного випромінювання.

Розглядався проект підземного будинку, але для його будівництва потрібні були роботи. Їх необхідно було б відправити на Марс до прильоту колонізаторів.

Альтернативою став Mars Ice Home. Він має легку конструкцію і форму сфери. Його зможе розгорнути група "простих" роботів. Від випромінювання колонізаторів захистить крижана оболонка, яка зможе пропускати світло. Але в той же час вона стійка до пилових бур і механічних впливів.

Крижану оболонку зведуть з води, видобутої з-під поверхні Марса. Крім того, її можна перетворити в паливо для марсохода Mars Ascent Vehicle. На будівництво крижаної сфери піде не більше 400 днів.

Астронавти зможуть перебувати всередині сховища без скафандрів і систем життєзабезпечення. Це спростить їх роботу і дозволить відчувати себе більш комфортно.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, марсохід Curiosity надіслав чергові фотографії з поверхні планети. На одному зі знімків розгледіли ложку.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1363 | Дата публікації: 16-03-2017 | Додав: adminA | Теги: Проект, колонізатори Марса, будинок, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]