Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 22 » Діти, народжені 40-річними жінками, більш здорові та благополучні
21:16
Діти, народжені 40-річними жінками, більш здорові та благополучні


Результати досліджень, проведених вченими з Університетського коледжу Лондона, свідчать про те, що діти, народжені зрілими жінками, в період до п'яти років відрізняються міцнішим здоров'ям, рідше потрапляють в лікарню, краще справляються з емоційними і соціальними труднощами і швидше опановують мовними навичками.

Про це пише в середу, 22 серпня, британське видання The Daily Mail.

В ході цієї роботи дослідники проаналізували дані 78.000 дітей, народжених в Англії та Уельсі в період з 2000-го по 2002 рік. Вік їх матерів розташовувався в діапазоні від 13 до 57 років.

Видання зазначає, що в сучасній Великобританії спостерігається тенденція до збільшення віку породілей, і кількість жінок, які народили першу дитину в 40 років, зросла втричі в період з 1989-го по 2009 рік. У ході дослідження вчені враховували стать дитини, її вік, вага при народженні, вік батька, доходи сім'ї і приналежність до певного соціального прошарку.

При цьому жодних негативних наслідків цієї тенденції дослідники, які перевіряли вагу дитини, кількість нещасних випадків і госпіталізацій, а також розвиток мовних навичок, не відзначили. Більш того, рівень нещасних випадків і госпіталізацій у дітей, народжених зрілими жінками, був істотно нижче, ніж у їхніх однолітків, народжених молодими мамами.

Так кількість нещасних випадків, пов'язаних з 9-місячними дітьми, народженими 20-річними жінками, становить 9,5%, а у дітей того ж віку, народжених 40-річними - 6,1%, а у віці 5 років цей показник знижується до 3%.

Ризик потрапити в лікарню у 9-місячних дітей 20-річних матерів становить 16%, а у їхніх однолітків, народжених 40-річними жінками — 10,7%.

Дослідники вважають, що цей феномен пояснюється тим, що зрілі породіллі більш освічені, мають більш високий рівень доходів і, як правило, перебувають у шлюбі - що і визначає благополуччя їхніх дітей.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2241 | Дата публікації: 22-08-2012 | Додав: admin | Теги: діти, здорові, благополучні, старші жінки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]