Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Квітень » 1 » Циркуляцію Світового океану змінює глобальне потепління
21:51
Циркуляцію Світового океану змінює глобальне потепління


Глобальне потепління змінює циркуляцію Світового океану

Циркуляція Світового океану відіграє життєво важливу роль у регулюванні погоди, клімату і чинить вирішальний вплив на мешканців морських глибин. З цієї причини дуже важливо зрозуміти – як реагує циркуляція Світового океану на глобальне потепління і які великі зміни в циркуляції океану, обумовлені глобальним потеплінням

Результати вимірювання характеристик циркуляції Світового океану поки ще рідкісні і нетривалі, і з цієї причини не дають достатньою мірою точності і достовірності, необхідної для відстеження динамічних змін великомасштабної океанічної циркуляції.

Дослідження, засноване на вивченні та аналізі глобальної супутникової інформації за останні 40 років, є спробою відповісти на це питання. Результати роботи опубліковані в науковому виданні «Agupubs».

Автори переконливо продемонстрували стійкі зміни великомасштабних процесів циркуляції океанічних мас у бік збільшення широтної складової протягом усіх чотирьох десятиліть. Подальший аналіз, заснований на кліматичних моделях і різних інших наборах даних, показує, що зміщення полюсів циркуляції океану, ймовірно, є наслідком глобального потепління, однак наявного набору даних недостатньо для отримання статистично значущого результату.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 521 | Дата публікації: 01-04-2020 | Додав: adminA | Теги: циркуляція Світового океану, Глобальне потепління | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]