Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Грудень » 28 » Чому політ на Місяць є смертельно небезпечним - вчені пояснили
15:45
Чому політ на Місяць є смертельно небезпечним - вчені пояснили


 


Вчені пояснили, чому політ на Місяць є смертельно небезпечним

Пил супутника Землі містить величезну кількість токсичних і канцерогенних речовин, які небезпечні для життя.

Вчені з університету Стоуні-Брук в США встановили головну загрозу життю на Місяці для людини. На думку фахівців, місячний пил може згубно позначитися на здоров’ї через велику кількість токсичних і канцерогенних речовин.

«Тривалий контакт з місячним пилом не тільки призведе до появи серйозних проблем в роботі легень, але і викличе запалення і підвищить шанси на розвиток раку. Якщо «відрядження» на Місяць триватимуть кілька тижнів або місяців, запобігти цьому навряд чи вдасться», – зазначив дослідник Брюс Демпл.

Саме невелика кількість місячного пилу є смертельно небезпечною для людини. При її потраплянні в живильне середовище побивається від 60 до 90 відсотків клітин легенів, і половина клітин мозку.

Вчені вивчили це питання в зв’язку з популярною останнім часом думкою, що на Місяці потрібно організувати «постійне» поселення. Одним з найбільш значних приводів для цього послужило відкриття запасів води в кратерах супутника і на його полюсах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 745 | Дата публікації: 28-12-2018 | Додав: adminA | Теги: вчені, смертельно небезпечний, політ на Місяць | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]