Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Листопад » 4 » Чому люди позіхають
17:33
Чому люди позіхають


Позіхання – це рефлекторний дихальний акт, під час якого робиться затяжний вдих та відносно швидкий видих. Зазвичай це триває протягом 5-10 секунд. Існувала думка, що людина позіхає при нестачі кисню у мозку. Але це хибна теорія. Науковці розповіли чому люди позіхають.

У тому випадку, якщо навколо людини немає нічого цікавого і вона нічого не стежить, вона відчуває сонливість. У цьому випадку позіхання може сигналізувати, що людина втомилася чи їй нудно.

Ця теорія свідчить, що позіхання підтримує внутрішню температуру мозку. Вчені припустили, що повітря, яке ми вдихаємо в цей момент, охолоджує мозок.  

Найчастіше позіхання виникає після пробудження і перед тим як лягати спати. Вона є процесом неспання

Ця теорія свідчить, що позіхання виникає у тому, що перерозподілити поверхнею легких сурфактант. Це біохімічна речовина, яка покриває крихітні повітряні мішечки в легенях або альвеоли, і допомагає тримати їх відкритими.

Позіхання допомагає відкрити євстахієві труби, які регулюють тиск повітря в середньому вусі. Це можна випробувати під час польоту в літаку, коли тиск у вухах підвищується через зміну висоти. Під час зльоту позіхання зменшує тиск у вухах.

У середньому людина може позіхати від 5 до 10 разів на день. Якщо люди позіхають багато і часто це може означати, що вони виникли побічний ефект від деяких ліків.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Сон, хіромантія і сонник | Переглядів: 552 | Дата публікації: 04-11-2023 | Додав: admin | Теги: позіхання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]