Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Листопад » 6 » Чоловіки поширюють негативну інформацію рідше, ніж жінки
13:39
Чоловіки поширюють негативну інформацію рідше, ніж жінки


Нещодавнє дослідження, проведене спільно Університетом Карнегі-Меллон, Бізнес-школою Байєса (раніше Cass) та Університетом Бокконі, виявило гендерні відмінності в обміні інформацією.

Згідно з публікацією в журналі "Експериментальна соціальна психологія", чоловіки виявилися менш схильними ділитися негативними новинами порівняно з жінками, хоча різниця в обміні позитивними новинами виявилася невеликою.

Дослідники припускають, що це може бути пов’язано з тим, що чоловіки більш стурбовані тим, як їх бачать інші люди, що призводить до схильності до самореклами, а ділячись позитивною інформацією, вони складають про себе враження як про людей оптимістичних та впевнених.

Дослідження проводилося за участю понад тисячі осіб у трьох різних експериментах. В одному з них учасники повідомляли про випадки, коли їм хотілося поділитися інформацією, і різниця проявилася в тому, що чоловіки рідше ділилися негативною інформацією. Інші дослідження підтвердили цю тенденцію.

Також з’ясувалося, що жінки відчували більше задоволення від розкриття інформації про себе, тоді як чоловіки були схильні приховувати свої думки і почуття.

Професорка Ірен Скопелліті з бізнес-школи Байєса (раніше Cass) наголосила, що в епоху цифрових технологій обмін інформацією стає дедалі поширенішим і постійнішим, і гендерні відмінності можуть позначатися на соціальних і психологічних наслідках обміну інформацією.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 387 | Дата публікації: 06-11-2023 | Додав: admin | Теги: психологія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]