Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 19 » Чи зможуть вчені врятувати представників виду - північний носоріг на межі вимирання
12:18
Чи зможуть вчені врятувати представників виду - північний носоріг на межі вимирання


Північний носоріг опинився на межі вимирання. Вчені у всьому світі обговорюють питання повернення представників виду до життя.

Порятунок Північного носорога

Вчені обговорюють проєкт з порятунку виду Північного носорога до життя. Доктор Наталі Купер, науковець з Музею природознавства, зустріла в Кенії останнього вцілілого самця північного білого носорога, перед тим, як він помер у віці 45 років. Тоді вона побоювалася, що зникнення цього підвиду неминуче — головним чином через браконьєрство, спричинене людською жадібністю та боротьбою за ріг.

"Важко зрозуміти відчуття величезності, коли дивишся вимиранню прямо в очі. На той момент було цілком очевидно, що програма розведення не спрацює — підвид здавався приреченим, це було лише питанням часу", — розповіла вона тоді.

Проте, майже через десять років найрідкісніший у світі великий ссавець може дивовижним чином повернутись до життя.

"Вчені, які зібрали сперму та яйцеклітини останніх живих представників виду носорогів, планували імплантувати ембріони  брату північного білого носорога в рамках зусиль із відновлення популяції. Вчені в Італії змогли виготовити ембріони, і тепер вони вдосконалюють спосіб запліднення", — йдеться у виданні.

За словами вчених, можуть знадобитися десятиліття, щоб народити достатню кількість носорогів. Кінцевою метою відродження популяції буде їхня адаптація в природі.

Опираючись на цей досвід, експерти продовжують обговорювати можливість відродження популяції мамонта, якого світ не бачив чотири тисячі років.

"Питання про те, чи можна використати скам’янілості та інший генетичний матеріал, щоб повернути до життя гігантську тварину, складне. Тобто повертати з мертвих повністю вимерлих тварин надзвичайно важко. Багато експертів вважають, що це неможливо", — йдеться у матеріалі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 148 | Дата публікації: 19-12-2022 | Додав: adminA | Теги: північний носоріг на межі вимирання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]