Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 27 » Чи дійсно любов притягує протилежності розповіли вчені
16:05
Чи дійсно любов притягує протилежності розповіли вчені


У суспільстві широко поширена думка, що в романтичних стосунках протилежності притягуються і утворюють єдине ціле. Багато людей вірять у це твердження, вважаючи, що саме так і повинно бути. Однак науковці, як завжди, підходять до питання з критичної точки зору і не погоджуються з таким загальноприйнятим поглядом.

Американські дослідники з Інституту поведінкової генетики Університету Колорадо в Боулдері стверджують протилежне. Їхні результати опублікувало видання Nature Human Behavior.

Що виявили дослідники?

Згідно з проведеними дослідженнями, у романтичних стосунках протилежності насправді не притягуються. Аналіз характерних рис, проведений серед мільйонів пар, показав, що разом, як правило, залишаються не протилежні, а схожі люди.

Учені досліджували широкий спектр характеристик, від політичних переконань до інтимних стосунків, а також враховували вік і наявність шкідливих звичок. Результати дослідження показали, що в 82-89% випадків партнери мали схожі риси.

Також було виявлено, що перші дослідження на цю тему були проведені 121 рік тому. Виявилося, що вибір партнера значною мірою залежить від освіти, інтелектуального рівня, політичних поглядів і шкідливих звичок, а не від фізичних характеристик.

Цікаво, що невротичні особистості часто притягуються один до одного. Винятком є лише відмінності у хронотипах: “сови” та “жайворонки” часто утворюють міцні союзи.

Ці результати показують, що, всупереч поширеній думці, схожість між партнерами є більш важливим фактором у довготривалих романтичних стосунках.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 40 | Дата публікації: 27-08-2024 | Додав: admin | Теги: протилежність, Любов | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]