Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Листопад » 3 » Через хмару плазми, яку викинуло Сонце, на Землі очікується магнітна буря
21:31
Через хмару плазми, яку викинуло Сонце, на Землі очікується магнітна буря


4 листопада на Землі очікується магнітна буря. Її може спричинити хмара плазми, яку викинуло Сонце.

Тепер хмара наближається до планети.

Спалах сонця, який спричинив викид плазми, відбувся ще 2 листопада.

Перший контакт хмари з атмосферою Землі очікується близько першої години ночі 4 листопада 2021 року.

Викиди плазми з корони Сонця називають корональними масами.

Велику хмару  корональних мас, яка рухається у напрямку Землі, ще називають "канібалом", оскільки вона може поглинати більш слабкі та повільні хмари, які перебувають попереду.

Такі комбіновані хмари можуть містити сильні магнітні поля, які і можуть викликати вражаючі геомагнітні бурі.

2 листопада  Сонце викинуло у бік Землі спалах класу М1.7, тобто середньої потужності.

Сонячні спалахи класифікуються літерами А, В, С, М або Х залежно від величини піку інтенсивності рентгенівського випромінювання спалаху (А – найменший, Х –  найбільший). За літерою вказується також індекс, який уточнює значення інтенсивності спалаху і може бути від 1,0 до 9,9.

Якщо моделювання правильне, комбіновані викиди корональної маси досягнуть  нашої планети 3 листопада, а геомагнітні бурі класу G2 (середні) почнуться 4 листопада.

Моделювання також прогнозує,  підвищення швидкості сонячного вітру, тобто потоку іонізованих (електрично заряджених) частинок, може становити 300 кілометрів на годину. Саме з сонячним вітром пов'язані такі явища, як полярне сяйво, хвости комет, які завжди спрямовані в бік від Сонця, і геомагнітні бурі.

У той же час Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця очікує невеликі обурення магнітосфери Землі з півночі до 12 години дня 4 листопада, а також 5 листопада.

Як магнітні бурі впливають на людей?

В народі існує думка, що магнітні бурі несприятливо впливають на здоров'я людини. Перш за все тих, що страждають серцево-судинними патологіями, депресіями та іншими нервово-психічними розладами.

Але ексочільниця МОЗ Уляна Супрун ще у 2018 році пояснювала,  що вплив магнітних бурь на здоров'я  – це не більше, ніж міф.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 260 | Дата публікації: 03-11-2021 | Додав: adminA | Теги: Плазма, магнітна буря, сонце, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]