Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Серпень » 14 » Черепаха просиділа замкненою у коробці 30 років і залишилася живою у Бразилії
21:37
Черепаха просиділа замкненою у коробці 30 років і залишилася живою у Бразилії


 

 

Вугільна черепаха на прізвисько Мануела, що жила в бразильській сім’ї в 1980-х роках, але потім безслідно зникла, знайшлася через 30 років. Її знайшли у комірчині, де глава сім’ї Алмейда зберігав старі електроприлади.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Paraiba.com.br.

За словами членів сім’ї, що живе в Ріо-де-Жанейро, Леонель Алмейда недавно помер, і його рідні почали розбирати речі, що накопичилися в будинку. Як зазначили родичі Алмейди, він завжди підбирав старі або зламані прилади та техніку, щоб потім їх відремонтувати або розібрати на запчастини. За багато років в будинку накопичилося дуже багато техніки, і зараз вирішили її позбутися.

Розбираючи коробки з речами батька, син Леонеля Альмейди виявив коробку з програвачем. У ній, як виявилося, сиділа Мануела. Як їй вдалося вижити в комірчині та чим вона харчувалася, невідомо. Ймовірно, вона харчувалася термітами, а воду отримувала, злизуючи конденсат.

Ветеринар, який оглянув Мануелу, заявив, що черепахи можуть обходитися без їжі досить тривалий час; мова може йти навіть про декілька років.

Мануела пропала, коли в будинку сім’ї Алмейда робили ремонт. Вважалося, що вона втекла, коли один з робітників не закрив вхідні двері. Сім’я влаштувала масштабні пошуки тварини, але вони ні до чого не привели, і усі вирішили, що вихованка більше не повернеться.

Вугільні черепахи виростають приблизно до 35 сантиметрів. Цей біологічний вид ще досить погано вивчений. Раціон вугільних черепах становлять переважно рослини, але іноді вони поїдають і комах. В середньому живуть близько тридцяти років, але в неволі віковий показник може бути і вищим.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 816 | Дата публікації: 14-08-2018 | Додав: adminA | Теги: жива, черепаха, Бразилія, коробка, 30 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]