Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2017 » Жовтень » 9 » "Цеглинки життя" у NASA знайшли у кільцях Сатурна
20:48
"Цеглинки життя" у NASA знайшли у кільцях Сатурна


 

 

Важливе відкриття зробила станція Cassini. Там виявили у кільцях Сатурна велику кількість "цеглинок життя", що робить їх схожими за складом з кометами.

Про це пише видання zn.ua.

Свої останні миті життя Cassini провела в особливій зоні сатурнівської атмосфери, де існує екзотичний "дощ" з мікрокрапель води і частинок пилу. Вони поступово падають на Сатурн з найближчих до нього кілець.

Сліди цього дощу знайшли у спектрі атмосфери Сатурна ще в 1980-х роках, однак до падіння Cassini астрономи не були впевнені в тому, що цей безперервний потік пилу і води народжується у кільцях.

Коли Cassini занурювалася в атмосферу Сатурна, вчені очікували побачити лише прості молекули - водень, гелій, метан, аміак і азот. Однак, датчики зафіксували складну органіку - десятки видів ненасичених і ароматичних вуглеводнів, спирти, мурашину кислоту і цілий ряд інших потенційних "цеглинок життя".

Отож вчені прийшли до висновку, що кільця Сатурна містять в собі величезну кількість органіки, і за хімічним та ізотопним складом матерії вони схожі до комет, що складається приблизно наполовину з органічних сполук.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 891 | Дата публікації: 09-10-2017 | Додав: adminA | Теги: кільця Сатурна, NASA, цеглинки життя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]