Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Вересень » 9 » Будуть змушені покинути свої домівки до 2050 року біля 1,2 мільярда людей
22:15
Будуть змушені покинути свої домівки до 2050 року біля 1,2 мільярда людей


До 2050 року до 1,2 мільярда людей будуть змушені покинути свої домівки. Це одна восьма населення Землі

Через стрімке зростання населення, нестачу їжі та все більшу руйнівну дію стихійних лих понад мільярд людей до 2050 року буде змушений покинути свої домівки. Йдеться про одну восьму населення нашої планети на той час.

Про це йдеться в дослідженні Інституту економіки та миру — неурядової організації, яка досліджує питання глобальної безпеки.

Інститут склав Реєстр екологічних загроз, ґрунтуючись на даних Організації Об’єднаних Націй та інших офіційних установ для 157 країн світу. Усі загрози автори дослідження поділили на дві групи: до першої включили нестачу їжі й води та зростання населення; до другої — природні катаклізми від потопів до зростання температур.

Що ж буде?

Як показало дослідження, 141 країна мала принаймні одну з перелічених загроз. Загалом же для порятунку від них мігрувати доведеться до 1,2 мільярда людей із 31 країни — передусім із Африки, Центральної Азії та Близького Сходу.

Для порівняння: у 2019 році вимушено переселитися через природні чинники або нестачу ресурсів уже довелося 30 мільйонам людей.

Країни з великою кількістю населення, як-от Індія та Китай, потерпатимуть передусім від нестачі питної води. Нині, за оцінками Інституту економіки та миру, у світі на 60% менше доступної питної води, ніж це було 50 років тому.

Як зазначається у звіті організації, найбільше екологічні та продовольчі загрози разом зі зростанням населення вдарять по Пакистану, Ефіопії та Ірану. Водночас не відчують на собі негативного впливу змін клімату та продовольчої кризи такі країни, як Швеція, Норвегія, Ірландія та Ісландія.

До кінця сторіччя населення Землі почне скорочуватися, у деяких країнах людей стане вдвічі менше — вчені

І що робити?

Звіт Інституту економіки та миру не пропонує рішень. Дослідження мало на меті привернути увагу до глобальних екологічних та продовольчих проблем, які, на думку авторів, загрожують миру у світі.

«Протягом наступних тридцяти років нестача їжі та води без нагальної глобальної співпраці лише збільшиться. Якщо нічого не робити, то зростуть випадки громадянських заворушень, повстань і конфліктів», — стверджується у доповіді.

Люди вже покидають свої домівки через зміни клімату. Приміром, сьома частина всіх переселенців острівної країни Кірибаті — це «кліматичні біженці»: через зростання рівня Світового океану місця, де вони живуть, поступово йдуть під воду.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 710 | Дата публікації: 09-09-2020 | Додав: adminA | Теги: покинути свої домівки до 2050 року, 2 мільярда людей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]