Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 25 » Британські дослідники вивчають мурах за допомогою радіоміток
21:32
Британські дослідники вивчають мурах за допомогою радіоміток




Британські дослідники проводять перший у світі експеримент: оснастивши крихітними радіомітками одну тисячу мурашок, вчені хочуть вивчити поведінку, а також маршрути пересування цих комах.

Дослідницький проект розрахований на три роки і буде проводитися на території графства Дербішир, в лісах якого знаходиться більше тисячі гнізд північних волохатих деревних мурашок.

Експерти оснастять кожну комаху міліметровим радіопередавачем, акцентуючи при цьому увагу на те, що радіопозначка жодним чином не буде заважати або заподіювати шкоду мурашкам. Передбачається, що саме за допомогою цих міток, вчені зможуть досліджувати маршрути пересування і спосіб спілкування комах один з одним в колоніях.

«Це дослідження є спробою з'ясувати, яким чином мурахи з різних гнізд контактують між собою, а також як вони подорожують в цьому середовищі. Прикріплена радіопозначка діє як штрих-код і дозволяє розпізнати кожну комаху, що є частиною складної системи », - розповідає Семюель Елліс, біолог з університету Йорка.

За словами Кріса Міллера, працівника лісового господарства, проведений експеримент дасть можливість поліпшити середовище проживання, як для деревних мурашок, так і для інших диких тварин, не викликаючи при цьому будь-яких порушень.

novostiua.net


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2553 | Дата публікації: 25-08-2012 | Додав: adminA | Теги: дослідники вивчають мурах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]