Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 3 » Боротьба з небажаною рослинністю на тілі та обличчі
22:18
Боротьба з небажаною рослинністю на тілі та обличчі




Процес боротьби з рослинністю на поверхні нашого тіла - справа досить клопітка, але не безнадійна. Вже в стародавньому Єгипті фараон і жерці храмів зобов'язані були використовувати різні засоби, щоб позбутися від зайвої «рослинності». Вони використовували суміш на основі меду, яку термічно доводили до пластичної маси і обробляли нею проблемні місця.

Існує два поняття, що позначають методи позбавлення від небажаного волосся: епіляція та депіляція. У чому ж різниця? Фахівці розрізняють їх за ступенем «радикальності» вирішення питання. Епіляція - це процес, при якому волосся видаляється разом з коренем волосяної цибулини з паралельним пошкодженням фолікула, що дає шанс на повне припинення росту волосся в подальшому. Депіляція ж видаляє лише ту частину стрижня волосся, яка знаходиться над поверхнею шкіри. Для стислості різницю в поняттях часто формулюють так: депіляція дає тимчасовий ефект, а епіляція позбавляє від зайвої рослинності назавжди.

У салонах краси зараз особливо популярні процедури воскової депіляції. Така методика є досить ефективною, відносно недорога і при всьому при цьому дає досить непогані косметичні результати. Метод універсальний - його з успіхом можна використовувати для видалення волосся як на обличчі, так і на тілі. Останнім часом набирає обертів популярності новий напрямок - так званий «бікіні-дизайн», що припускає епіляцію в області бікіні, часто декоративну.

Переваги використання восків наступні:

- При частому використанні восків для депіляції волосся пом'якшується, тоншає;
- Ріст волосся при правильному застосуванні не такий густий;
- Волосся має правильний напрямок росту, так як відростають з фолікула волосяної цибулини;
- При якісному виконанні депіляції в професійних умовах волосся видаляються не на 2-5 днів, а на 1,5-2 тижні.

Воски.

Воски діляться на холодні, теплі і гарячі.

Холодний віск - це вже нанесений на смужки паперу віск, який розігрівається руками і використовується в домашніх умовах.
Холодний віск вважається менш ефективним, так як при його використанні відбувається видалення волосся лише тільки з

поверхні шкіри зі збереженням коріння волосся. В результаті волосся швидко після депіляції воском відростає.

Холодний віск випускається у вигляді готових смужок (целофанових або полотняних) або туб. Техніка застосування полягає в зігріванні смужок в долонях з наступним притисненням їх до ділянки шкіри і різким зриванням з шкіри. Волосся після видалення холодним воском не ростуть протягом чотирьох тижнів.

В основному такий спосіб видалення волосся найбільш ефективний для ніг і лінії бікіні. Однак цей метод має цілий ряд недоліків - він достатньо хворобливий і стомлюючий, може призводити до ефекту «врослого волосся». При цьому він досить дешевий і не вимагає особливих зусиль.

Сучасні виробники пропонують досить широкий спектр вибору холодних восків для депіляції, як чистих, так і з різноманітними добавками. Вибираючи віск, пам'ятайте - в області бікіні кращий ефект дає віск з мінералами, що допомагає знизити травматичність процедури, а для депіляції чутливої ​​шкіри - з різними екстрактами рослин.

Теплий і гарячий віск використовують у своїй роботі, в основному, професійні майстри.

Теплий віск. Оптимальна температура, при якій цей вид воску максимально «проявляє» свої якості - 41-43 градуси за Цельсієм. У продаж він надходить у картриджах вагою по 80, 100 і 110 г або металевих банках різного обсягу. Продукт нагрівається в спеціальних нагрівачах (воскотопах) для банок або картриджів, наноситься теплим (безпосередньо картриджем або, якщо він розфасований в банки, шпателем) і видаляється за допомогою смужок спеціального паперу. Важливо пам'ятати, що наносити віск потрібно по зростанню волосся, паперові смуги також накладаються в напрямку росту волосся, а знімаються - проти зростання. Використовується теплий віск для видалення волосся з великих поверхонь - зазвичай це руки, гомілки, спина.

Гарячий віск. Температура плавлення цього виду воску близько 45-50 градусів за Цельсієм, в продаж він надходить у вигляді кубиків, дисків або гранул. Розігрівають гарячий віск в банці воскоплаві до рідкого стану протягом 30 хвилин і наносять тонким шаром на шкіру за допомогою дерев'яного одноразового шпателя. Знімають його руками, без використання паперу. Гарячий віск має виражену теплову дію на шкіру, за рахунок чого легко видаляє волосся - так як між поверхнею шкіри й воском за рахунок тепла створюється «ефект сауни», який розширює гирло волосяного фолікула. Крім того, цей вид воску не прилипає до шкіри і краще захоплює волосся. Саме тому гарячий віск професійно використовується при роботі з жорстким і густим волоссям, а також на ніжних, чутливих ділянках шкіри (обличчя, пахви, бікіні). По суті, він є універсальним, так як може використовуватися на всіх ділянках тіла.

Для приготування восків використовують натуральні і штучні продукти, від властивостей яких залежать їх пластичність і в'язкість, що гарантує легке зняття воску без кришення. Для виробництва гарячого воску використовується соснова смола, бджолиний віск або продукти нафти.

Крім того, основною відмінністю депіляції в професійних умовах від домашньої є використання засобів, що поліпшують якість депіляції і оберігають від ефекту «врослого волосся». Це:

- Різноманітні засоби, що застосовуються до депіляції;
- Засоби, що оберігають від ефекту вростання волосся;
- Засоби, що застосовуються після процесу депіляції.

Засоби, що застосовуються до депіляції, являють собою тоніки, гелі або муси, що наносяться на шкіру перед проведенням процедури. Основна їх мета - зволоження стрижня волосся для поліпшення його еластичності та дезінфекція зони проведення майбутньої процедури. Оскільки основною причиною вростання волосся є його обламування під час процедури, то еластичність стрижня дозволяє знизити відсоток таких проблем до мінімуму.

Застосування засобів, спеціально створених з метою профілактики вростання волосся, в сучасній косметології вважається обов'язковим і цілком виправданим. Такі засоби зазвичай випускаються у вигляді лосьйонів, ампул або спреїв і застосовуються відразу ж після процедури видалення волосся. До засобів, що застосовуються після депіляції, відносять гелі, масло для зняття воску, емульсії, муси, креми для зволоження шкіри і загоєння пораненої поверхні.

Папір для зняття воску надходить у продаж в рулоні або нарізаний на смуги, упакований, готовий до використання, довжиною від 22 до 25 см. досвідчені фахівці воліють використовувати для роботи папір хорошої якості, який не буде розшаровуватися.

Депіляція: крок за кроком

Проведення професійної депіляції ділиться на кілька етапів.

-Обов'язковою умовою повинна бути чистота і сухість зон, на яких буде проводитися депіляція. У разі використання клієнтом будь-яких косметичних засобів їх обов'язково необхідно видалити.
-Перед нанесенням воску необхідним є застосування засобу до депіляціі.
-Підбір типу воску проводиться в залежності від зони депіляції, вибирається теплий або гарячий віск. Потім він розтоплюється в спеціальному посуді до консистенції меду і наноситься на зону тонким шаром по ходу росту волосся.
-Теплий віск знімається папером для депіляції, гарячий - руками.
-Оптимальна довжина волосся для депіляції - 5-7 мм. Процедури проводяться один раз в 3-5 тижнів, в залежності від того, як швидко росте волосся.

За і проти.

Як і у всіх методиках, у депіляції існують свої плюси і мінуси. Плюсом депіляції теплим воском є ​​те, що швидко опрацьовуються великі зони. Мінуси: болісний спосіб при роботі з зонами бікіні, пахв і обличчя. Необхідний витратний матеріал (спеціальний папір).

Плюси депіляції гарячим воском - легко і безболісно видаляються волосся в зоні бікіні, пахв і обличчя. Мінус - не працює на руках і ногах.

Протипоказання.

До протипоказань відносяться дерматологічні захворювання, а також варикоз, цукровий діабет, гіперчутлива шкіра.

Найбільш популярні питання

- Чи викликають процедури депіляції вростання волосся?

Ні, якщо процедура виконується професійно з використанням засобів до та після депіляції, оскільки тоді волосся стає еластичним і віддаляється з коренем, не обламуючи.

Людина щипає брови пінцетом-Скільки часу триває процедура?

Зазвичай від 10-15 хвилин (депіляція ніг до коліна, руки) до 40-50 хвилин (депіляція ніг цілком, бікіні). Все залежить від індивідуальних особливостей клієнта, густоти і жорсткості волосся.

Варто врахувати, що перед тим, як зробити шкіру гладкою, клієнту необхідно якийсь час походити з відрослими волоссям. Для того щоб видалити волосся, його довжина повинна складати 0,5 - 1 см, що займе приблизно 2-4 тижні.

- Що відбувається з волоссям після депіляції?

Після видалення волосся воском вони знову виростають приблизно через два тижні, після чого процедуру можна повторити. При регулярному проведенні воскової депіляції волосся стають більш тонкими і рідкісними.

- Чи є віск для чоловіків?

Для депіляції чоловічого волосся зазвичай використовується віск з добавками, такими як діоксид титану, тальк, мікрочастинки золота, срібла - для кращого зчеплення з волоссям.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 4512 | Дата публікації: 03-09-2012 | Додав: adminA | Теги: тілі, обличчі, небажаною рослинністю | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]