Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2016 » Грудень » 3 » Бойовий безпілотник-камікадзе
19:00
Бойовий безпілотник-камікадзе


 

Для польської армії створено ударний дрон нового типу.

Сьогодні 2 грудня портал military-informant.com повідомив про те, що, що польський оборонний консорціум WB Electronics SA розробив квадрокоптер DragonFly, здатний знаходити цілі і вражати їх шляхом самопідриву.

У технічному описі дрона вказується, що він призначений для ураження легкої бронетехніки, автомобілів, пунктів управління, скупчень живої сили, а також складів боєприпасів і пально-мастильних матеріалів. Для виконання кожної з задач призначений спеціальний боєприпас, що встановлюється в корпус безпілотника.

Дрони DragonFly можуть оснащуватися боєприпасами з кумулятивною (CW), запальною (IW), фугасною (HEW) бойовими частинами, а також боєприпасами осколково-фугасної дії (BFW).

Розробку ударної частини дрона проводив польський Інститут військового озброєння (Military Armament Institute) в партнерстві з компанією WB Electronics SA

DragonFly має радіус дії до 10 км (в умовах прямої видимості), може розвивати швидкість 54 км / год і підніматися на висоту до 200 м. Максимальна тривалість польоту складає 20 хвилин, а корисне навантаження становить 1,5 кг при загальній масі безпілотника в 5 кг.
 

Дрон DragonFly може використовуватися як самостійна бойова одиниця. У цьому випадку оператор управляє безпілотником за допомогою спеціального комп’ютера, оснащеного радіопередавачем. Крім того, програма управління дроном може встановлюватися в комп’ютерні системи бойових машин – в цьому випадку їм буде керувати екіпаж машини за допомогою штатного обладнання.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1329 | Дата публікації: 03-12-2016 | Додав: adminA | Теги: бойовий безпілотник-камікадзе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]