Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Липень » 10 » Біля берегів Аляски виявлена рідкісна прозора риба
00:12
Біля берегів Аляски виявлена рідкісна прозора риба


прозора риба аляска Дослідники з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (США) виявили рідкісну прозору рибу під час своєї експедиції на Алеутські острови (Аляска).

Ця прозора риба називається Crystallichthys cyclospilus, інакше її називають плямистою рибою-равликом. Вона має химерний зовнішній вигляд – її тіло практично повністю прозоре, має червонуватий відтінок. Завдяки цій властивості вона легко ховається в затемнених океанських глибинах, куди вкрай рідко потрапляє сонячне світло. Крім того, ці риби мають і інші відмінні риси — зокрема, присоски в нижній частині тіла, які дозволяють їм прикріплятися до каменів під час маскування.

"Я довгий час сподівалася побачити одного з них особисто!"– написала в своїх соціальних мережах Сара Фрідман, іхтіолог з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень.

Побачити цю незвичайну рибу не так-то просто, і справа не тільки в її прозорості. Crystallichthys cyclospilus мешкає на глибині від 100 до 200 метрів, так що звичайна людина без спеціальних засобів навряд чи коли-небудь з нею зіткнеться. Американським вченим під час своєї експедиції вдалося виявити близько п’яти особин прозорої риби.

Крім Crystallichthys cyclospilus іхтіологи виявили і великого морського павука оранжевого кольору з ногами, схожими на ходулі. Його наукова назва – Colossendeis. Ця істота може вирости до пів метра, проте не варто нервувати, з ним ви теж навряд чи побачитеся — він мешкає на глибині від двох до чотирьох кілометрів.

Colossendeis морський павук


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 188 | Дата публікації: 10-07-2022 | Додав: admin | Теги: Павук, риба, аляска, прозора | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]