Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Лютий » 24 » Біле вино, що відбувається з тілом, коли ви його п’єте
00:27
Біле вино, що відбувається з тілом, коли ви його п’єте


келих біле вино Біле вино, безперечно, може бути частиною здорової дієти, особливо в помірних кількостях, каже нутриціолог Сенді Юнан Бріхо. Вона також додає, що Американська асоціація кардіології рекомендує не більше однієї склянки вина щодня для жінок і не більше двох склянок на день для чоловіків.

За словами доктора Емі Лі, керівника відділу харчування Nucific, біле вино навіть забезпечує невелику дозу необхідних вітамінів і мінералів: 3 % добової норми магнію, вітаміну B6, вітаміну B2 і ніацину, а також 1 % рибофлавіну та заліза, кальцію, калію, фосфору та цинку. Та попри багато потенційних переваг вживання білого вина має стільки ж підводних каменів.

Антиоксиданти захищають серце і легені. Бріхо каже, що біле вино містить кофеїнову кислоту — фенол, який може допомогти обмежити прогресування серцево-судинних і ниркових захворювань.

Науковці з’ясували, що щоденне споживання білого вина пов’язане як з антиоксидантною, так і з антиатерогенною дією. Дослідження 2019 року показало, що вживання витриманого білого вина захищає серце, допомагаючи відновлювати ендотеліальні клітини, що вистилають кровоносні судини.

Все це свідчить, що білі вина можуть бути ефективними у захисті від раку.

Сон може погіршитися.

"Існує поширена помилкова думка, що алкоголь покращує сон, хоча насправді він робить навпаки. Алкоголь перериває цикл швидкого сну, а це означає, що під час вживання алкоголю ви отримаєте нижчу якість сну", — пояснює Тріста Бест, науковий співробітник Balance One Supplements.

Для цього достатньо одного келиха вина. Фінське дослідження 2018 року показало, що помірне споживання алкоголю (лише одна порція для жінок або дві — для чоловіків) знижує якість відпочинку на 24 %, а навіть низька кількість алкоголю знижує його на 9,3 %.

Ваше тіло може перейти в режим накопичення жиру

За словами доктора Лі, 150 г білого вина може не мати такого ефекту, а кілька келихів за один прийом можуть сприяти набору ваги. Це пов’язано не тільки з надлишковим споживанням порожніх калорій, а й із тим, що вивільняються гормони, які змушують тіло думати, що потрібно накопичувати жир. Наприклад, цукор у вині може викликати стрибок інсуліну — основного запасу жиру в організмі.

"У середньому кількість калорій в одній склянці білого вина становить 120. Тому, споживаючи три склянки, ви споживаєте 360 калорій лише в білому вині. У надмірних кількостях це може призвести до збільшення ваги", — додає Бріхо.

Доктор Лі також зазначає, що алкоголь у білому вині знижує процес гальмування, що може призвести до переїдання або вживання менш здорових продуктів.

Може спровокувати кислотний рефлюкс

Солодкі білі вина, як правило, мають вищу кислотність. Деякі білі вина мають суперкислотність. Через це, як показують дослідження, біле вино може викликати гастроезофагеальний рефлюкс.

Зростає ризик раку шкіри

Дослідження 2016 року, проведене Університетом Брауна, показало, що біле вино пов’язане з вищим ризиком меланоми — найсмертоноснішого типу раку шкіри. Келих білого вина на день був пов’язаний із підвищенням ризику на 13 %.

Мозок може отримати користь

Келих білого вина на день може запобігти неврологічним захворюванням, оскільки все більше досліджень показують, що його антиоксиданти можуть допомогти захистити від зниження когнітивних функцій. Наприклад, дослідження 2018 року показало, що миші, які споживали поліфеноли, витягнуті з білого вина протягом двох місяців, мали менший ризик розвитку когнітивних проблем, які призвели до хвороби Альцгеймера.

Однак передозування може мати протилежний ефект. Дослідник Майкен Недергаард, доктор медичних наук, зазначив, що надмірна кількість алкоголю протягом тривалого періоду часу насправді може завдати шкоди центральній нервовій системі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 246 | Дата публікації: 24-02-2022 | Додав: admin | Теги: користь, вино, Біле, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]