Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2012 » Лютий » 15 » Вченим вдалося вилікувати рак легені, попередньо вилучивши її з тіла хворого
21:25
Вченим вдалося вилікувати рак легені, попередньо вилучивши її з тіла хворого


Вченим вже вдалося успішно вилікувати таким чином рак легені, попередньо вилучивши її з тіла хворого.

Німецькі медики створили апарат Organ Care System для автономного лікування внутрішніх органів. Такий пристрій може не тільки довгий час підтримувати життєздатність трансплантатів, а й лікувати їх.

Така ідея німцям прийшла у голову під час роботи над тим, як модернізувати нині існуючі пристосування для перевезення трансплантатів. Зазвичай їх транспортують у спеціальних контейнерах з льодом, необхідним для того, щоб за допомогою охолодження сповільнювати в донорських органах обмін речовин. Таким чином в них підтримується життя. Недолік цієї системи полягає в тому, що трансплантати можуть перебувати в "анабіозі" не більше п'яти-семи годин. Цього терміну часто не вистачає, якщо донор і реципієнт знаходяться на відстані в кілька тисяч кілометрів один від одного. 

При створенні нового пристрою для перевезення трансплантатів німецькі вчені вирішили не поліпшувати механізм заморозки, а зробити все з точністю навпаки. Їх винахід підтримує в органах температуру людського тіла, а заразом і "стежить" за його станом.

Зокрема, пристрій здатний забезпечувати кров'ю або її замінником серце чи печінку, а також вентилювати легені. І все це відбувається дорогою від однієї людини до іншої. Відтак трансплантати можуть перебувати в дорозі майже вдвічі більше, ніж за колишньої системи заморозки.

Крім того, за допомогою цього винаходу можна автономно піддавати внутрішні органи людини променевій терапії під час боротьби з операбельними раковими пухлинами.

Вченим вже вдалося успішно вилікувати рак легені, попередньо вилучивши її з тіла хворого. Зараз апарат Organ Care System активно тестується на свинях. За словами німецьких лікарів, не виключено, що до кінця року пристрій випробують на людині.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1820 | Дата публікації: 15-02-2012 | Додав: adminA | Теги: попередньо вилучивши її з тіла хвор, вилікувати рак легені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]