Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Безпека пристроїв в інтернеті - чотири способи її підвищити
15:06
Безпека пристроїв в інтернеті - чотири способи її підвищити


 

У зв’язку з тим, що в Мережі почастішали DDOS-атаки з використанням техніки, підключеної до інтернету речей, не зайвим буде перевірити і додатково налаштувати захист наявних "розумних" пристроїв.

Кілька простих порад допоможуть підвищити безпеку «розумного дому» і захистити ваші IoT-пристрої від шкідливих програм, пише Tech Today.

1. Змініть паролі, що встановлені за замовчуванням

Усі IoT-пристрої, що скомпрометували себе в недавніх DDOS-атаках, використовували саме цю вразливість – логін і пароль, встановлені за замовчуванням. Встановіть надійний пароль. Уникайте вводити як пароль очевидні ідентифікатори – день народження, ім’я домашньої тварини і подібні.

2. Час від часу вимикайте IoT-пристрої

Шкідливі програми зберігаються в оперативній пам’яті пристрою і можуть бути видалені шляхом тимчасового відключення живлення. Якщо у вас є підозра, що пристрій «хакнули» – вимкніть його на кілька секунд, увімкніть повторно. Після цього обов’язково змініть логін і пароль.

3. Вимкніть Universal Plug n Play (UPnP)

Багато IoT-пристроїв підтримують універсальну автоматичну настройку (UPnP), яка відкриває віртуальні порти – потенційні дірки в щиті маршрутизатора. Це робить пристрій видимим в інтернеті і вразливим для зараження шкідливим ПЗ. Вимкнути UPnP можна в налаштуваннях вашого роутера.

4. Оновлюйте програмне забезпечення гаджетів

Періодично перевіряйте наявність оновлень прошивки та патчів безпеки для IoT-пристроїв. Останні прошивки від виробника зазвичай закривають виявлені вразливості, що не дозволить кіберзлочинцям так просто отримати контроль над вашими гаджетами.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1392 | Дата публікації: 24-10-2016 | Додав: adminA | Теги: чотири способи підвищення, безпека пристроїв, Інтернет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]