Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 9 » Безпечний акумулятор створили вчені
00:19
Безпечний акумулятор створили вчені


безпечний акумулятор Створений фахівцями Національної прискорювальної лабораторії (SLAC) та Стенфордського університету акумулятор продовжив працювати за високих температур. Дослідження було опубліковано в журналі Matter.

Вчені поставили перед собою завдання розробити акумулятор, який не став би спалахувати і горіти при високих температурах. Інженери з’ясували, що полімерні електроліти з великим вмістом солі не дозволяють загорітися батареям.

За словами авторів дослідження, при температурі вище 60 градусів молекули розчинника в електроліті починають випаровуватися, перетворюючись з рідини на газ і роздмухуючи батарею, що може призвести до займання. У безпечному акумуляторі значну частину полімерного електроліту становить сіль, частку вмісту якої вчені збільшили з 50 до 63 відсотків.

безпечний акумулятор

У матеріалі говориться, що додані солі у великій кількості утримують молекули розчинника, запобігаючи їх випаровуванню та займанню. Протестовані безпечні акумулятори продовжили працювати за температури понад 100 градусів. “Це відкриття вказує на новий підхід до проектування електролітів на основі полімерів”, – підкреслив професор Стенфордського університету та дослідник Женан Бао.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 147 | Дата публікації: 09-12-2022 | Додав: admin | Теги: акумулятор, Безпечний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]