Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 4 » Безкоштовний та ефективний спосіб лікування депресії науковці назвали
15:28
Безкоштовний та ефективний спосіб лікування депресії науковці назвали


Вчені з Університету Південної Австралії (UniSA) дійшли висновку, що легкі та помірні симптоми депресії, тривоги та психологічного дистресу можна суттєво зменшити за допомогою фізичної активності.

За їхніми словами, саме фізичні вправи повинні бути основним методом лікування депресії та інших поширених психічних розладів.

Як безкоштовно вилікувати депресію — порада вчених

Як стверджують дослідники, вони проаналізували дані 128 тисяч людей, які страждають від тривоги, стресу та депресії. Окрім того, вони порівняли ефекти фізичних вправ зі звичайним лікування серед усіх груп населення, та дійшли висновку, що фізична активність знижує симптоми депресії, тривоги та психологічного дистресу в 1,5 раза краще, ніж розмовна терапія або медикаментозне лікування.

За словами науковців, якщо займатися фізичною активністю приблизно 12 тижнів, це може покращити психологічний стан. Ба більше, вдалося дізнатися, що пацієнти, які страждають від депресії, тривоги чи інших психологічних розладів, можуть отримати таку ж користь від фізичної активності, як і від психотерапії чи медикаментозного лікування.

Вчені звертають увагу на те, що саме фізична активність допомагає покращити психічне здоров’я, однак вона все одно не отримала широкого розповсюдження як метод його лікування.

Ефективними будуть усі види фізичної активності Як стверджують іноземні дослідники, всі види фізичної активності є корисними на шляху лікування депресії. Насамперед йдеться про аеробіку, ходьбу, пілатес чи йогу.

Варто зазначити, що різні види вправ допомагали пацієнтам по-різному. До прикладу, йога і заняття спортом, що поєднують розум і тіло, найбільше впливали на зменшення тривожності.

Водночас вправи з обтяженням найбільше допомагали впоратися з депресією. Результати дослідження не заперечують, що медикаменти та психотерапія є важливими методами лікування багатьох психічних розладів, дані свідчать про те, що фізичні вправи також є важливим методом лікування, який заслуговує на увагу, — пояснюють вчені.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 140 | Дата публікації: 04-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]