Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2020 » Серпень » 17 » Батареї майбутнього - червоні цеглини перетворили в суперконденсатори
14:43
Батареї майбутнього - червоні цеглини перетворили в суперконденсатори


Червоні цеглини перетворили в суперконденсатори: батареї майбутнього

Команда вчених знайшла спосіб перетворити цеглини в пристрої зберігання енергії, використовуючи їх для живлення зеленого світлодіода в якості доказу своєї теорії

Кожен з нас уявляє собі користь звичайної цегляної стіни — вона, напевно, утримує дах і не пропускає холод. Але потенціал цегли на цьому не закінчується, і група вчених з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі поставила собі за мету перевірити, чи можна використовувати цеглу для зберігання електроенергії.

Команда почала зі звичайних червоних цеглин, наділивши їх додатковими можливостями. Це стало можливо завдяки покриттю з провідного полімеру під назвою PEDOT. Цей матеріал складається з нановолокон, які прокладають собі шлях всередину пористої структури цегли, в підсумку перетворюючи все це в «іонну губку», яка проводить і зберігає енергію.

Зокрема, ці блоки стають суперконденсаторами, які можуть накопичувати більшу кількість енергії, а також заряджати та розряджати швидше, ніж звичайні батареї. Їх можна скласти докупи, щоб змінювати розмір накопичувача в залежності від потреб. Після укладання вся стіна покривається шаром епоксидної смоли, щоб всередину потрапляло тільки електрика, а не бруд, пил і вода.

В ході випробувань команда продемонструвала, що цегла може заряджати до 3 вольт за 10 секунд, а потім живити зелений світлодіод протягом 10 хвилин. Він працював навіть під водою. Команда стверджує, що такі блоки живлення можуть бути підключені до поновлюваних джерел, наприклад до сонячних батарей, для живлення безлічі мікроелектронних датчиків і джерел світла. А оскільки це суперконденсатор, цеглу можна заряджати сотні тисяч разів щогодини.

«Цегла з покриттям PEDOT — ідеальні будівельні блоки, які можуть забезпечити, наприклад, живлення аварійного освітлення», — розповів Хуліо Д’Арсі, провідний автор дослідження. «Ми припускаємо, що 50 наших цеглин в поєднанні зі сонячними панелями зможуть живити аварійне освітлення протягом п’яти годин»


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 439 | Дата публікації: 17-08-2020 | Додав: adminA | Теги: суперконденсатори, батареї майбутнього, червоні цеглини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]