Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 5 » Багаторазову космічну ракету нового покоління випробовують у Японії
00:39
Багаторазову космічну ракету нового покоління випробовують у Японії


Японське агентство аерокосмічних досліджень працює над розробкою нової великої ракети-носія H3 багаторазового використання. Пускова установка буде сконструйована спільно з корпораціями JAXA і MHI. Розробники заявляють, що ракету можна буде використовувати багаторазово, а це своєю чергою може збільшити вантажність і знизити вартість запусків.

"Згідно з основним планом космічної політики, JAXA розпочала дослідження ракети нового покоління, яка має функцію багаторазового використання першого ступеня з MHI", — заявили у відділі зв’язків з громадськістю JAXA.

H3 — одноразова ракета, її мета — стати потужнішою та економічно ефективнішою наступницею ракети H-2A. Свій перший політ вона здійснила ще у березні, однак проблема другого етапу запуску призвела до провалу місії.

Обидві ракети оснащені сумішшю рідкого водню та рідкого кисню, проте вибір палива для нової ракети вивчається. "Рідкий метан є одним із кандидатів, а також рідкий водень", — заявили в JAXA.

Ракета H3 повинна доставлятиме вантажні транспортні засоби на місячну орбіту і посадкові модулі на поверхню Місяця. Основний план передбачає, що ракета буде готова до 2030-х років як частина планів космічного транспортування. Проект потенційно може бути розширений для підтримки повного повторного використання та польоту людини у космос. План також передбачає приватні космічні кампанії та нові партнерства, що сприятимуть розвитку космічного транспорту Японії та космічного сектора в цілому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 86 | Дата публікації: 05-10-2023 | Додав: admin | Теги: Японія, космос, Ракета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]