Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Грудень » 11 » Автономні дрони для очищення сонячних станцій розробили в Ізраїлі
00:03
Автономні дрони для очищення сонячних станцій розробили в Ізраїлі


автономний дрон Сонячні елементи живлення зазвичай збирають пил, бруд і сміття, але часто вони розташовані на дахах будівель або важкодоступних ділянках, тому їх обробка викликає певні труднощі. За справу їх очищення візьмуться розроблені в Ізраїлі дрони.

Спеціальна система очищення розробляється ізраїльською Solar Drone, що займається обслуговуванням сонячних станцій, та виробником дронів Airobotics. У рамках заявленої концепції квадрокоптер буде прихований у захищеній від негоди док-станції, розташованій неподалік сонячних панелей.

З регулярними інтервалами дверцята станції будуть відчинятися, випускаючи літальний апарат, а той буде здійснювати обльоти панелей, для більш точного позиціонування використовуючи лідари та камери. Кожна панель оброблятиметься очищуючою рідиною, а після роботи безпілотник повернеться в док-станцію. Якщо необхідно, роботизована система замінить розряджений акумулятор і спустілу ємність з очисником на повну.

За даними компанії Solar Drone, система буде на 25% економічніша, ніж інші технології для очищення сонячних панелей і, на відміну від деяких варіантів, що вже пропонувалися, БПЛА не буде зачіпати самі панелі, що зведе до мінімуму ризик пошкодити їх.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 302 | Дата публікації: 11-12-2021 | Додав: admin | Теги: очищення, Ізраїль, автономний, сонячна станція, Дрон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]