Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 18 » Аромати, які мають лікувальні властивості
00:13
Аромати, які мають лікувальні властивості


Колись наші предки користувалися цілющими властивостями рослин, спецій та навіть продуктів харчування. Підтвердити користь багатьох ароматів тепер можуть результати проведених досліджень. Розглянемо, які аромати використовують і сьогодні для полегшення болю, зняття стресу та покращення настрою.

Аромат хвої

Щоб зменшити стрес і напругу, які виникають через стрибок гормону кортизолу, використовуйте мило з ароматом хвої. Експерименти показали, що прогулянки у сосновому лісі значно знижували рівень кортизолу в піддослідних.

Кориця

З біблійних часів кориця цінувалася в Ізраїлі та Йорданії за її цілющі властивості. В одному науковому дослідженні йдеться, що такий аромат може покращити настрій. Окрім цього, може підвищитися мотивація, продуктивність і пильність.

Кавові зерна

Аромат кави здатний загострювати мислення. А дослідження, опубліковане в Consciousness and Cognition, говорить про те, що мозок асоціює запах із пильністю, що може настільки підвищити концентрацію, що вам взагалі не доведеться пити каву.

Сандалове дерево

Лікарі в Індії додають сандалову олію в тоніки для волосся, щоб стимулювати ріст. Причина полягає у тому, що волосяні фолікули містять рецептори, подібні до тих, що знаходяться в носі, які допомагають відчувати запахи. При активації сандалового аромату ці рецептори подовжують фазу активного росту волосся.

М’ята

Стародавні римляни вважали, що компреси з дикої м’яти, накладені на скроні, полегшують головний біль. Сучасне дослідження показало, що нанесення ментолового гелю на лоб ефективно зменшує інтенсивність головного болю при мігрені.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Сон, хіромантія і сонник | Переглядів: 90 | Дата публікації: 18-08-2023 | Додав: admin | Теги: ліки, користь, аромат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]