Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 11 » Армія США замовила 300-кіловатні лазерні установки - збиватиме від дронів до літаків
13:04
Армія США замовила 300-кіловатні лазерні установки - збиватиме від дронів до літаків


Контракт передбачає постачання 2 систем з можливістю дозамовити ще 2. Установки мають захищати військо від повітряних загроз.

Американський оборонний гігант Lockheed Martin отримав контракт на постачання 4 лазерних систем IFPC-HEL. Система доповнить компоненти багаторівневої системи ППО. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Лазерна установка IFPC-HEL буде захищати солдатів від повітряних загроз: БПЛА, ракет, артилерії, мінометів, вертольотів та літаків. Компанія розробляє лазерну зброю з 2019 року.

"Виграш контракту на прототип IFPC-HEL є результатом кількох років складної еволюції програми, стратегічних інвестицій і партнерства з армією в цій програмі", — сказав Рік Кордаро, віцепрезидент Lockheed Martin Mission Systems & Weapons.

Він також додав, що технологія Lockheed Martin забезпечить армію швидкою та маневровою обороною. Контракт передбачає постачання двох прототипів IFPC-HEL з можливістю дозамовити ще дві установки. Зазначається, що замовлення на розробку компактної лазерної установки на 300 кВт було розміщене американською армією у 2020 році.

Раніше Lockeed Martin вже передавав у ЗС США іншу лазерну зброю HELSI — High Energy Laser Scaling Initiative для використання в демонстраторі IFPC-HEL,

Нагадаємо, 26 вересня армія США отримала першу партію лазерних систем ППО DE M-SHORAD потужністю 50 кіловатів.

22 вересня у Німеччині завершили випробування лазерної гармати LWD на есмінці Військово-морських сил.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 91 | Дата публікації: 11-10-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]