Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 27 » Археологи виявили могилу короля Ричарда III?
23:32
Археологи виявили могилу короля Ричарда III?




Історики вважають, що вони, нарешті, виявили, де був похований король Річард III - під одній з парковок в Лестері, Великобританія. Згідно із записами, останній середньовічний король Англії був похований в монастирі францисканців після загибелі в бою з армією Генріха Тюдора при Босуорті в 1485 році.

Однак чоловічий монастир був знищений за часів Генріха VIII, і точне його місце було втрачено, ставши однією з найзагадковіших таємниць Великобританії. Тепер, після ретельного вивчення стародавніх карт археологи вважають, що найбільш імовірним місцем знаходження монастиря є автостоянка соціальних служб в центрі Лестера. Днями вони приступили до розкопок.

Річард був королем Англії протягом двох років, з 1483 року до битви при Босуорт. Його смерть у віці 32 років поклала край 30-річній громадянській війні, відомої як війна Червоної і Білої Троянди. Його смерть стала початком розквіту династії Тюдорів і кончиною Плантагенетів.

З нього зняли одяг і обладунки, а його оголене тіло відправили на конях в Лестер, де труп був виставлений на публіку протягом трьох днів. Потім він був похований під францисканському чоловічому монастирі, але через трохи більше 50 років церква була зруйнована.

Легенда говорить, що при руйнуванні монастиря тіло короля було ексгумовано і викинуто в річку Сор, але історики сподіваються спростувати цю спірну версію, знайшовши його місце поховання.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1834 | Дата публікації: 27-08-2012 | Додав: adminA | Теги: могилу короля Ричарда III? | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]